Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China îşi deschide piaţa către producătorii de carne de vită din Rusia

EJ Insight
made in china

China şi-a deschis piaţa către furnizorii de carne de vită din Rusia şi a certificat doi producători ruşi să înceapă livrările săptămâna aceasta, a anunţat Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselkhoznadzor), transmite Reuters, citată de news.ro.

China, cel mai mare consumator global carne de porc, deblochează importurile de carne din întreaga lume, pentru a-şi acoperi deficitul, după ce epidemia de pestă porcină africană a decimat efectivele de porci.

Datele oficiale arată că în 2019 China a importat o cantitate record de 2,1 milioane tone de carne de porc, în creştere cu 75% comparativ cu 2018. De asemenea, au crescut şi importurile de carne de vită ca alternativă la carnea de porc.

Citește și: După ce a descoperit că românii sunt LENEȘI, ministrul Muncii anunță RESETAREA ANOFM: A fost o perioadă de congrese

Decizia Chinei de a-şi deschide piaţa cărnii de vită către doi producători din Rusia este rezultatul anilor de negocieri şi nu are legătură cu epidemia de pestă porcină africană, a declarat un reprezentat al Rosselkhoznadzor, Yuliya Melano, pentru Reuters.

"Semnarea protocolului a fost precedată de o revizuire îndelungată a sistemului rus de monitorizare a cărnii de vită şi de aprobarea textului protocolului", se arată în comunicatul Rosselkhoznadzor.

În septembrie, ministrul rus al Agriculturii îşi exprima speranţele că - după ani de negocieri cu Moscova - Beijingul îşi va deschide în 12 luni piaţa către carnea de porc şi de vită din Rusia.

Încă se negociază furnizarea cărnii de porc din Rusia către China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.