Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China îşi instalează o bază militară în Africa. Ţara aleasă este strategică pentru Occident

SCM
china, baza africa

Mai multe nave chineze cu personal militar la bord au fost trimise în Djibouti pentru a începe instalarea unei baze de sprijin în micul stat african din Cornul Africii, informează Xinhua. Este vorba de prima bază militară chineză din străinătate, după cum remarcă miercuri agenţiile Kyodo şi Reuters, conform agerpres.

Potrivit Xinhua, crearea în Djibouti a unei baze a Armatei Populare de Eliberare a fost o decizie luată de ambele ţări în urma unor negocieri prieteneşti şi în acord cu interesele comune ale celor două popoare. Ea va asigura îndeplinirea de către China a unor misiuni de escortă, menţinere a păcii şi umanitare în Africa şi Asia de vest şi va susţine alte misiuni în străinătate, de la cooperare militară şi exerciţii comune până la evacuări şi salvări de urgenţă ale cetăţenilor chinezi, dar şi menţinerea în comun a securităţii rutelor maritime strategice internaţionale.

Un incendiu puternic a cuprins Vezuviul. Sute de oameni au fost EVACUAŢI - FOTO/VIDEO

Djibouti găzduieşte de asemenea baze militare ale SUA, Japoniei şi Franţei.

Ziarul Armatei Populare de Eliberare a subliniat într-un comentariu că facilitatea va întări capacitatea Chinei de a asigura pacea pe plan global, dând totodată asigurări că instalarea ei nu semnalează ambiţii militare expansioniste sau implicarea Chinei într-o cursă a înarmărilor.

Scopul fundamental al dezvoltării puterii militare a Chinei este apărarea securităţii proprii şi nu controlul asupra lumii, mai scrie ziarul chinez, citat de Reuters şi Kyodo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.