Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CHINA lasă în urmă SUA când vine vorba de numărul misiunilor diplomatice la nivel global

Salon
china, sua, n korea

China are pentru prima dată un număr de misiuni diplomatice mai mare decât Statele Unite ale Americii în întreaga lume, indică un studiu publicat miercuri de Institutul Lowy, ce are sediul în metropola australiană Sydney, transmite AFP, citată de AGERPRES

Potrivit studiului grupului de reflecţie australian, creşterea rapidă a puterii economice a Chinei a continuat în 2019, stimulată de deschiderea de reprezentanţe diplomatice în ţări care au recunoscut Taiwanul.

''Cu 276 de misiuni diplomatice (dintre care 169 de ambasade) în întreaga lume, China a depăşit pentru prima dată SUA'', au indicat autorii studiului Indicele global al diplomaţiei.

SUA au 273 de misiuni diplomatice, dintre care 168 de ambasade.

Cele două ţări sunt urmate de Franţa (267 de misiuni diplomatice), Japonia (247), Federaţia Rusă (242), Turcia (234), Germania (224), Brazilia (222), Spania (215), Italia (209) şi Regatul Unit (205).

Celelalte ţări au fiecare mai puţin de 200 de misiuni diplomatice.

China şi-a deschis misiuni diplomatice în ''Burkina Faso, Republica Dominicană, Salvador, Gambia şi Sao Tome e Principe, toate foşti prieteni diplomatici ai Taipeiului'', adaugă studiul citat.

Diplomaţia americană ''a intrat într-o perioadă de incertitudine'' ca urmare a restricţiilor bugetare puse în practică de preşedintele Donald Trump şi a dificultăţilor de a păstra diplomaţii de carieră, explică Institutul Lowy.

În schimb, SUA sunt ţara care găzduieşte cele mai multe ambasade sau consulate. Astfel, pe teritoriul SUA se află 342 de misiuni diplomatice, faţă de 256 în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.