Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, măsură inedită pentru a crește natalitatea: dacă mireasa are această vârstă, atunci primește o recompensă

mireasa

O regiune din China oferă o "recompensă în bani" pentru cupluri dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin. Este cea mai recentă măsură de stimulare a tinerilor să se căsătorească, relatează Reuters, informează Mediafax.

O regiune din estul Chinei oferă cuplurilor o "recompensă" de 1.000 de yuani (137 de dolari) dacă mireasa este în vârstă de 25 de ani sau mai tânără, aceasta fiind cea mai recentă măsură de stimulare a tinerilor să se căsătorească, pe fondul îngrijorării crescânde legate de scăderea ratei natalității.

Anunțul, publicat săptămâna trecută pe contul oficial Wechat al comitatului Changshan, a precizat că recompensa este menită să promoveze "căsătoria și nașterea de copii în funcție de vârstă".

Subvenții pentru creșterea copiilor

De asemenea, autoritățile au inclus o serie de subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație pentru cuplurile care au copii.

Îngrijorate de prima scădere a populației chinezești din ultimele șase decenii și de îmbătrânirea rapidă a populației, autoritățile încearcă o serie de măsuri pentru a crește rata natalității, inclusiv stimulente financiare și facilități îmbunătățite de îngrijire a copiilor.

Limita de vârstă legală pentru căsătorie în China este de 22 de ani pentru bărbați și de 20 de ani pentru femei, dar numărul cuplurilor care se căsătoresc a scăzut. Acest lucru a dus la scăderea ratei natalității din cauza politicilor oficiale care îngreunează sarcina femeilor singure de a avea copii.

Rata căsătoriilor a atins un minim record în 2022, la 6,8 milioane de căsătorii, cel mai mic nivel din 1986 încoace, potrivit datelor publicate în iunie. Anul trecut au fost cu 800.000 de căsătorii mai puține decât în 2021.

Rata de fertilitate a Chinei, care este deja una dintre cele mai scăzute din lume, se estimează că a scăzut la un nivel minim record de 1,09 în 2022, potrivit presei de stat.

Costurile ridicate pentru îngrijirea copiilor și faptul că trebuie să își întrerupă cariera au descurajat multe femei să aibă mai mulți copii sau chiar niciunul. Discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale privind femeile care au grijă de copii sunt încă răspândite în întreaga țară.

Încrederea scăzută a consumatorilor și îngrijorările tot mai mari cu privire la sănătatea economiei chineze sunt, de asemenea, factori cheie citați de tinerii chinezi care nu doresc să se căsătorească și să aibă copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.