Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China, măsuri pentru stimularea economiei: Companiile vor beneficia de reducerea taxelor

www.blogs.bath.ac.uk
China

China a anunțat, joi, noi măsuri de reducere a costurilor pentru companii, în încercarea de a sprijirii creșterea economică, pe fondul unui război comercial cu Statele Unite, care amenință exportatorii, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Consiliul de Stat din China a anunțat joi tăieri de taxe, menite să reducă costurile firmelor cu peste 6,5 miliarde de dolari (45 de miliarde de yuani). Beijingul accelerează investițiile legate de infrastructură și oferă ajutor companiilor mai mici, deoarece economia țării decelerează, iar tensiunile comerciale cu SUA se intensifică.

„Tăierea taxelor și reducerea costurilor sunt o inițiativă cheie în implementarea politicii fiscale active și asigurarea unei economii stabile”, precizează Cabinetul, într-un comunicat preluat de BBC.

De asemenea, statul chinez a decis să majoreze rata de reducere a taxelor la export pentru anumite produse și a crescut plafonul pe care băncile îl pot ainge pentru a împrumuta firmele mici, pentru a nu plăti impozit pe veniturile din dobânzi.

O altă măsură îi privește pe investitorii străini care nu vor trebui să plătească impozitul pe întreprinderi sau pe valoarea adăugată pentru veniturile din dobânzile pe piața internă a obligațiunilor, pe o perioadă de trei ani.

China a mai transmis, joi, că divergențele comerciale cu Statele Unite pot fi rezolvate doar prin discuții bazate pe egalitate și că va continua deschiderea constantă a economiei sale, indiferent de acțiunile SUA, relatează Reuters.

„Singura alegere corectă în rezolvarea divergențelor comerciale dintre China și SUA este prin discuții bazate pe sinceritate și egalitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerțului, Gao Feng, într-o informare periodică.

„Indiferent de măsurile represive adoptate de SUA, China va impulsiona cu fermitate și în mod constant reforma și deschiderea în ritm propriu”, a adăugat acesta.

Unele companii chineze și străine din China au fost afectate de tarifele SUA și încearcă să atenueze impactul, a spus Gao, fără a da detalii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.