Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China publică o carte albă privind apărarea

Business Insider
china, armata

Biroul pentru Informaţii al Consiliului de Stat din China a publicat miercuri o carte albă privind politica de apărare naţională, a zecea după 1998, informează Xinhua. Este prima lucrare cuprinzătoare de acest gen apărută după cel de-al 18-lea congres al Partidului Comunist Chinez din 2012 potrivit Agerpres.

Documentul intitulat "Apărarea naţională a Chinei în noua eră", constând în 27.000 de caractere chinezeşti, este destinat comunităţii internaţionale. Textul este împărţit în şase capitole: situaţia internaţională de securitate, politica defensivă, îndeplinirea misiunilor forţelor armate chineze, reforma apărării şi a forţelor militare, cheltuielile militare şi contribuţia activă la crearea unei comunităţi pentru viitorul comun al omenirii.

Obiectivul fundamental al apărării naţionale a Chinei este, conform cărţii albe, apărarea cu fermitate a suveranităţii, securităţii şi intereselor de dezvoltare naţionale, fără a urmări hegemonia, expansiunea sau sferele de influenţă.

Conform cercetătorului Shi Qingren de la Academia de Ştiinţe Militare a Armatei de Eliberare a Poporului, documentul demonstrează clar caracterul defensiv al politicii.

Cartea albă furnizează informaţii detaliate privind cheltuielile pentru apărare, apreciate ca rezonabile şi corespunzătoare şi arată că procentul din PIB şi din cheltuielile publice alocat apărării rămâne relativ redus, comparativ cu valorile din alte ţări mari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.