Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'China vrea ca războiul din Ucraina să fie și mai sângeros. Beijingul sprijină în secret sau deschis Rusia' – președintele unei țări NATO

ndtvimg.com
razboi

China sprijină invazia Rusiei în Ucraina. Rolul Beijingului în acest război este mai mult distructiv decât constructiv, transmite președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, relatează LRT.

"Din păcate, văd că obiectivul Chinei este de a continua acest război, pentru a-l face și mai sângeros. În această situație, China sprijină în secret sau deschis Rusia", a spus el. Președintele lituanian nu vede posibilitatea unui statut neutru din partea Chinei. "Este foarte greu de crezut că China poate juca rolul de mediator între cele două țări. Dacă ar fi fost măcar neutru, mi-aș fi putut imagina acest statut, dar acum nu văd această posibilitate. În acest moment, evaluez și văd rolul Chinei ca fiind mai degrabă distructiv decât constructiv", a adăugat el.

Xi Jinping, discuție cu Volodimir Zelenski

Oficialii americani i-au cerut liderului chinez Xi Jinping să organizeze discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Potrivit presei, liderul chinez Xi Jinping intenționează să discute cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru prima dată de la începutul războiului de amploare al Rusiei împotriva Ucrainei.

În plus, Zelenski a declarat recent că intenționează să se întâlnească personal cu liderul chinez Xi Jinping.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.