Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China reia importurile de carne de pasăre din SUA

pui

China a aprobat reluarea importurilor de carne de pasăre şi produse din carne de pasăre provenite din SUA, a anunţat luni Ministerul Agriculturii de la Beijing, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Conform anunţului autorităţilor de la Beijing, vor fi permise importurile de păsări vii, a precizat Li Jinghui, de la Asociaţia Comercianţilor de Carne de Pasăre din China.

De noua reglementare vor beneficia inclusiv companiile Aviagen şi Cobb-Vantress Inc, ambele cu sediul în SUA, lideri mondiali în creşterea păsărilor de carne şi de reproducere.

Comerţul cu carne de pasăre şi produse din carne de pasăre fusese interzis de China din 2015, din cauza epidemiei de gripă aviară din SUA. În noiembrie 2019, China a aprobat importul de produse din carne de pasăre, ca o concesie făcută autorităţilor de la Washington, înaintea finalizării unui acord comercial limitat.

China a produs anul trecut 22 de milioane de tone de carne de pasăre, cu 12% mai mult faţă de 2018, pe fondul reducerii efectivelor de porcine, din cauza pestei porcine africane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.