Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se opune sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei

china sua

În cadrul unei întâlniri cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, vicepremierul chinez Wang Yang a afirmat sâmbătă că Occidentul greşeşte atunci când impune sancţiuni economice împotriva Rusiei, relatează agenţia RIA Novosti.

Oraşul Soci reflectă vitalitatea Rusiei. De aceea, am ajuns să considerăm că ţările occidentale greşesc în a impune sancţiuni Rusiei', a declarat înaltul responsabil chinez, adăugând că sancţiunile sunt 'acţiuni eronate'.

'Suntem siguri că, în ciuda factorilor externi de instabilitate, populaţia rusă va reuşi să dea dovadă de hotărâre şi răbdare pentru a trece peste dificultăţile actuale', a precizat Wang, subliniind că 'China se opune practicii Vestului de a recurge la sancţiuni pentru a pune presiune'.

Vicepremierul rus şi omologul său chinez s-au întâlnit cu ocazia celei de-a 18-a sesiuni a Comisiei ruso-chineze însărcinate cu pregătirea întâlnirilor şefilor de guvern, ce se desfăşoară în prezent la Soci. Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană au impus mai multe runde de sancţiuni asupra celor mai importante companii ruseşti din domeniul bancar, energetic şi de apărare, precum şi împotriva unor persoane, în replică la presupusa implicare a Moscovei în conflictul ucrainean. Conducerea rusă a dezminţit în mod repetat această ipoteză, potrivit RIA Novosti.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.