Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se scutură de măsurile comuniste: Școlile din Shanghai se deschid

CNN
Shanghai

Beijingul a anunțat sâmbătă că va permite școlilor primare și secundare să reia cursurile cu prezență fizică, iar șeful partidului din Shanghai a declarat victoria asupra COVID-19, după ce orașul a raportat zero cazuri noi pentru prima dată în ultimele două luni, informează Reuters. Cele două mari orașe s-au numărat printre zonele din China care au pus în aplicare restricții pentru a opri răspândirea valului Omicron în perioada martie-mai, Shanghaiul a impus o închidere a orașului timp de două luni, care a fost ridicată la 1 iunie.

Eforturile fac parte din politica autorităților chineze „zero-Covid”, care vizează eradicarea tuturor focarelor. La începutul lunii mai, Beijingul și-a închis școlile și a cerut elevilor să treacă la învățământul online, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID transmise la nivel local. Elevii din ultimul an de gimnaziu și de liceu au fost autorizați să se întoarcă în sălile de clasă începând cu 2 iunie.

Sâmbătă, având în vedere că numărul de cazuri a scăzut în ultimele zile, comisia de educație a capitalei a anunțat că toți elevii din școlile primare și secundare se pot întoarce la cursuri începând de luni. Grădinițele vor fi redeschise din 4 iulie. De asemenea, Shanghai nu a raportat niciun nou caz vineri, pentru prima dată după 23 februarie. Șeful Partidului Comunist din Shanghai, Li Qiang, a declarat sâmbătă că autoritățile au „câștigat războiul” împotriva Covid și a spus că deciziile de prevenire a epidemiei luate de Beijing au fost „complet corecte”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.