Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China se uită urât spre Marea Britanie și avertizează liderii de la Londra

The Wire
china steag

Administraţia de la Beijing i-a îndemnat pe liderii politici de la Londra să nu mai exagereze riscurile atribuite Chinei, în contextul în care fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak, candidat pentru postul de prim-ministru, a catalogat activităţile chineze ca fiind "cea mai mare ameninţare".

"China şi Partidul Comunist Chinez reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa Marii Britanii, a securităţii mondiale şi prosperităţii, în acest secol", a afirmat Rishi Sunak luni, informează Mediafax.

Şi Liz Truss, ministrul de Externe în exerciţiu şi adversarul lui Rishi Sunak în cursa pentru funcţiile de lider al Partidului Conservator şi de prim-ministru britanic, a criticat ascensiunea Chinei şi riscurile aferente.

Administraţia de la Beijing a reacţionat la afirmaţiile fostului ministru britanic de Finanţe. Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că Beijingul nu vrea să se implice în politica internă britanică, dar a cerut evitarea exagerărilor despre ameninţările generate de China.

"Vreau să îi informez pe unii politicieni britanici că nu pot rezolva problemele proprii invocând mereu China pentru a declanşa polemici, amplificând ameninţarea chineză şi lansând afirmaţii iresponsabile", a declarat Zhao Lijian, potrivit cotidianului The Guardian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.