Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China şi Franţa au bătut palma în domeniul NUCLEAR: Ce vor să pună la cale

Emmanuel Macron Xi Jinping

China şi Franţa sunt pregătite să îşi consolideze cooperarea în domenii precum aviaţia şi energia nucleară, după ce preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul său francez Emmanuel Macron au semnat marţi o serie de acorduri, în cadrul primei vizite a liderului de la Élysée în China, potrivit DPA.

Macron a fost de asemenea de acord să se alăture planului dezvoltat de Xi de a crea o reţea de comerţ şi infrastructură de mai multe miliarde de dolari prin Asia şi Europa şi să acţioneze împreună pentru a combate schimbările climatice şi terorismul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Cristea a făcut public TOTUL! De ce NU a fost prezentă AZI în emisiune

"Ne-ar plăcea să lucrăm în colaborare strânsă cu China", a spus Macron de la Marea Casă a Poporului din Beijing, unde el şi Xi au semnat mai multe memorandumuri de înţelegere.

"Istoric, Drumul Mătăsii era un drum al comunicării, al schimburilor. Era un drum care lega Asia de Europa. Ar trebui să relansăm cooperarea şi schimburile", a adăugat liderul francez.

Citește și: Informații interesante! În ce este membru omul pe care Carmen Dan îl vrea șef la Poliția Română – cât de bogat e Alexandru Cătălin Ioniță

Xi a declarat că China şi Franţa "vor lucra împreună pentru a combate schimbările climatice, terorismul global şi alte provocări".

Cei doi preşedinţi nu au anunţat valoarea acordurilor comerciale. Totuşi, Macron era hotărât să obţină acorduri care ar putea reduce deficitul comercial de 36 de miliarde de dolari pe care Franţa îl are în comerţul exterior cu China.

Citește și: O lovitură de proporții, dată de Sebastian Ghiță, pe final de an! Cum s-ar fi „ÎNTORS” în România

Ca parte a acordurilor, producătorul european de avioane Airbus va creşte producţia modelului său A320 de la uzina din Tianjin la şase avioane pe lună, de la patru avioane în prezent, a relatat Bloomberg News.

Grupul francez energetic Areva a semnat de asemenea un memorandum de înţelegere cu compania naţională nucleară din China pentru cooperarea în procesarea deşeurilor nucleare.

Citește și: Aparatul de propogandă al Rusiei lansează OFENSIVA, după o emisiune a lui Rareș Bogdan

Cele două ţări vor avea de asemenea schimburi în dezvoltarea sustenabilă, investiţiile verzi şi inteligenţa artificială, au spus cei doi lideri.

Macron a început luni o vizită de trei zile în China cu o deplasare în capitala antică Xi'an, unde a vizitat Armata de Teracotă, sculpturile istorice din regiune, şi a susţinut un discurs.

Citește și: Un cunoscut centru comercial trage OBLOANELE! Ce importanți retaileri vor fi „EVACUAȚI”

El a făcut apel la Xi "să se angajeze în lupta împotriva schimbărilor climatice" şi "să arate lumii că noi, francezii şi chinezii, suntem capabili să facem din nou planeta măreaţă şi frumoasă".

Macron a vizitat de asemenea Oraşul Interzis din Beijing alături de soţia sa, Brigitte Macron, şi s-a întâlnit cu afacerişti şi oficiali chinezi.

Citește și: Mare ATENȚIE! Cine se POATE pensiona în 2018 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.