Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China şi Rusia au creat un centru meteorologic spaţial comun la Beijing

cgtn.com
Beijing, China

China şi Rusia au creat un centru meteorologic spaţial comun la Beijing ca parte a unor eforturi globale de a îmbunătăţi astfel de sisteme, a anunţat miercuri Administraţia Meteorologică din China (CMA), potrivit Reuters.

Acest nou centru meteorologic spaţial, numit Consorţiul China-Rusia (CRC), va fi operat de Administraţia Meteorologică din China, Administraţia Aviaţiei Civile din China şi Serviciul Federal Rus pentru Hidrometeorologie şi Monitorizarea Mediului, a precizat serviciul meteo naţional chinez într-un comunicat.

Meteorologia spaţială este relevantă pentru operaţiuni de satelit, siguranţa aviaţiei şi reţelele de conducte, a precizat CMA.

Centrul urmăreşte de asemenea să crească influenţa internaţională a Chinei pe piaţa serviciilor meteorologice spaţiale pentru aviaţie, a adăugat CMA.

Anunţul survine în contextul în care China îşi dezvoltă programele spaţiale, lansând în acest an o misiune cu echipaj uman pentru a construi o staţie spaţială.

China a dezvoltat deja un cadru preliminar de lucru pentru un mecanism meteorologic spaţial operaţional şi are capacitatea să facă predicţii meteo pe termen scurt şi lung, precizează CMA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.