Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China taie în carne vie: Ce au pățit 27 de oficiali guvernamentali, după un maraton încheiat cu 21 de decese

Global Times
politie china

China a sancţionat 27 de oficiali guvernamentali consideraţi vinovaţi pentru decesele survenite în timpul unui maraton din mai, a anunţat vineri Cotidianul Poporului, publicaţie oficială, citată de Reuters.

La 22 mai, în timpul unui maraton de 100 de km organizat de guvern în provincia Gansu din nord-vestul Chinei, 21 de persoane au murit de hipotermie din cauza unei răciri extreme şi bruşte a vremii. A fost una din cele mai mari tragedii sportive din istoria recentă.

Şefa regiunii Jingtai, unde a avut loc cursa, a fost demisă din funcţie, a transmis Cotidianul Poporului, citând informaţii anunţate într-o conferinţă de presă de investigatori.

Printre alţi organizatori sancţionaţi se numără primarul şi şeful Partidului Comunist din oraşul Baiyin, din regiunea Jingtai.

Alte sancţiuni impuse unor oficiali includ retrogradări în post şi avertismente disciplinare, scrie agerpres.ro.

Li Zuobi, şeful Partidului Comunist din Jingtai, a căzut de la fereastra apartamentului său la 9 iunie şi a murit, au relatat media de stat, adăugând că poliţia a exclus posibilitatea unei crime, decesul fiind în continuare investigat.

Nu este clar dacă moartea oficialului a avut sau nu legătură cu maratonul.

Investigatorii au transmis că tragedia a fost un incident de siguranţă publică determinat de condiţii meteo extreme, cum ar fi vânt şi ploi puternice şi temperaturi scăzute, dar şi de organizarea deficitară.

Administraţia sportivă din China a anunţat săptămâna trecută că suspendă toate evenimentele sportive de mare risc unde nu există un organism de supraveghere şi reguli şi standarde de siguranţă clare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.