Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va extinde folosirea experimentală a unui yuan digital la mai multe oraşe

criptotendencia.com
monede virtuale criptomonede

China va extinde folosirea experimentală a unui yuan digital la mai multe oraşe, dar nu există un termen specific pentru lansarea oficială a acestuia, a declarat viceguvernatorul băncii centrale, Li Bo, la o întâlnire oficială a unor oficiali chinezi şi străini de rang înalt, directori şi persoane din mediul academic, transmite Reuters.

China se află în fruntea cursei globale de lansare a unor monede digitale ale băncilor centrale, pentru modernizarea sistemului financiar, prevenirea riscului implicat de criptomonede de tipul bitcoin şi accelerarea plăţilor interne şi internaţionale, potrivit news.ro.

Citește și: Primul test pentru moneda digitală chineză ar putea avea loc în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing

Anul trecut, China a început testarea monedei digitale în mai multe oraşe, între care Suzhou, Shenzhen, Chengdu şi Xiong'an.

Li a spus că testarea a arătat că emiterea şi mecanismul de distribuire a yuanului digital, numit e-CNY, sunt compatibile cu sistemul financiar actual şi contribuie la minimizarea impactului asupra sectorului bancar.

China va continua să îmbunătăţească ecosistemul e-CNY, să îmbunătăţească securitatea şi siguranţa şi să creeze un sistem legal şi de reglementări, a spus Li la Forumul Boao, organizat în provincia Hainan.

Moneda digitală va fi utilizată de cetăţenii chinezi şi de vizitatorii străini la olimpiada de Iarnă de la Beijing, care ca avea loc anul viitor, a mai spus Li.

Acesta a explicat că e-CNY va fi destinată folosirii mai ales pe piaţa internă, dar că China va colabora cu alte ţări pentru găsirea unei soluţii pentru plăţi transfrontaliere, pe termen lung.

Internaţionalizarea yuanului va fi un proces natural, iar obiectivul Chinei este nu să înlocuiască dolarul sau alte monede, ci să lase piaţa să facă alegeri, a adăugat Li.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.