Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China va trimite 150.000 de vaccinuri împotriva COVID-19 în Siria

zf.ro
vaccin COVID-19

Beijingul va trimite Siriei un ajutor de 150.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, a anunţat joi Ambasada Chinei de la Damasc, potrivit Reuters.

Nu există detalii despre momentul în care va fi trimis ajutorul şi nici despre tipul de vaccin care va fi oferit, a spus ofiţerul de presă Guan Bo, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Prima reacție adversă a unei persoane vaccinate anti-Covid, în România! I-a paralizat temporar fața .

Potrivit unor oficiali sirieni din sănătate, Damascul este în discuţii cu Rusia şi China despre vaccinuri, dar autorităţile nu au anunţat încă niciun acord bilateral.

Medicamentele sunt în general scutite de sancţiunile financiare internaţionale sub care se află Siria, dar surse din cadrul ONU au spus că represaliile au lăsat Damascul fără o forţă financiară prea mare pentru a negocia livrări.

Siria s-a înscris în COVAX, schema globală sprijinită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a oferi vaccinuri ţărilor sărace.

OMS a anunţat miercuri că va trimite în aprilie echipe în Siria pentru un program de vaccinare care va fi derulat atât în zonele de sub administrarea guvernului, cât şi în teritoriile care nu se află sub controlul statului.

Dr. Akjemal Magtymova, reprezentanta OMS la Damasc, a declarat că programul COVAX intenţionează să imunizeze cinci milioane de sirieni, adică 20% din populaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.