Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China vorbește despre 'Alianţa celor cinci ochi': 'Nu poate reprezenta comunitatea internațională'

CNBC
china sua

China este deschisă şi sinceră şi este angajată să dezvolte relaţii de prietenie şi cooperare cu toate ţările pe baza celor "cinci principii ale coexistenţei paşnice", a asigurat miercuri purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, relatează Xinhua.

"Priviţi harta lumii şi veţi vedea că China are prieteni peste tot în lume", a declarat Hua Chunying în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.ro.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Organizaţia Naţiunilor Unite are peste 190 de state membre şi doar câţiva aliaţi cum sunt "Alianţa celor cinci ochi" ("Five Eyes" - SUA, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă) nu pot reprezenta comunitatea internaţională, a subliniat ea.

Oficialul chinez a făcut aceste remarci după ce marţi Australia şi Noua Zeelandă au salutat decizia comună a SUA, Canadei, Marii Britanii şi Uniunii Europene de a impune sancţiuni unor indivizi şi entităţi din China în legătură cu situaţia drepturilor omului din Xinjiang.

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine!

Potrivit lui Hua, Statele Unite şi alte ţări din "5 Eyes" s-au coordonat şi au acţionat ca pentru lansarea unei lupte în grup. "Acţiunile lor amintesc de cele ale Alianţei celor opt naţiuni", a adăugat purtătoarea de cuvânt, evocând intervenţia marilor puteri, în 1900, în China, împotriva "răscoalei boxerilor".

"Aceste ţări greşesc evident epoca. Au intrat în al doilea deceniu al secolului XXI, dar percepţia lor asupra Chinei a rămas blocată la sfârşitul dinastiei Qing, din finalul secolului XIX", a explicat Hua Chunying.

Citește și: Florin Roman s-a săturat de Vlad Voiculescu: ‘Ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci’

"În mod clar, nu cunosc China şi lumea. China de astăzi nu este ce a fost acum 120 de ani", a mai spus oficialul chinez.

Citește și: Vlad Voiculescu cade în penibil și se sucește! Acum spune că nu e nimic în neregulă cu modul în care s-au calculat cifrele pandemiei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.