Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii au furat startul: Compania Sinovac anunță un vaccin împotriva variantei Omicron în trei luni

Globo
sinovac vaccin

Compania farmaceutică chineză Sinovac prevede să aibă "finalizată în trei luni" o nouă versiune a vaccinului său anti-COVID-19 (Coronavac), adaptată pentru a combate varianta Omicron a noului coronavirus, care a plasat în alertă lumea întreagă din cauza numărului său mare de mutaţii, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Yaling Hu, vicepreşedinte al companiei Sinovac, a făcut acest anunţ marţi cu ocazia participării sale la un simpozion organizat de Institutul Butantan din Sao Paulo, cu care compania chineză s-a aliat pentru a produce vaccinul Coronavac pe teritoriul brazilian.

"Dezvoltarea vaccinului împotriva tulpinii Omicron va fi finalizată peste trei luni", cu o capacitate de producţie cuprinsă între "1 miliard şi 1,5 miliarde de doze pe an", a declarat Yaling Hu, care face parte şi din grupul de experţi ai Organizaţiei Mondiale de Sănătate (OMS).

Acest proces ce prevede adaptarea vaccinului la noua variantă Omicron, detectată iniţial în Africa de Sud în noiembrie şi despre care se cunosc destul de puţine lucruri, a început deja şi include un plan de evaluare a eficacităţii sale prin teste de laborator, iar apoi şi teste pe subiecţi umani de diferite vârste.

Potrivit datelor Institutului Butantan, unul din centrele de cercetare cele mai prestigioase din Brazilia, vaccinul Coronavac este utilizat în 45 de ţări în timpul actualei pandemii de COVID-19, care a provocat moartea a peste 5,2 milioane de persoane la nivel mondial.

Cu peste 7,9 miliarde de doze administrate în întreaga lume, Coronavac reprezintă "25% din producţia mondială de vaccinuri", potrivit institutului brazilian.

Vaccinul chinezesc Coronavac a fost cel mai utilizat de la începerea campaniei de vaccinare în Brazilia, care a debutat pe 17 ianuarie şi al cărei progres rapid a determinat o scădere considerabilă a numărului de infectări şi de decese în această ţară sud-americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.