Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezii au trecut la alt nivel: mașina electrică care bate Ferrari și bolidul care plutește pe apă/ VIDEO

U9

Grupul chinez BYD a prezentat marţi, la Salonul auto de la Geneva, vehiculul Yangwang U8, un SUV hibrid plug-in de lux, capabil să plutească în cazul unor accidente care implică apă. De asemenea, BYD a prezentat și o supermașină electrică numită U9. Aceasta ajunge la 100 km/h în 2,36 secunde și ar putea concura cu mărci celebre. Prețul pornește de la 233.000 de dolari.

Yangwang U8, bolidul care plutește pe apă

Cu o greutate de aproximativ 3,5 tone metrice, modelul poate parca lateral ca un crab sau poate face o viraj complet pe loc, datorită unor patru motoare electrice, cate unul pe fiecare roată.

SUV-ul este în prezent vândut doar în China, deşi BYD nu exclude să-l exporte pe alte pieţe.

”Acest vehicul ar putea fi adus pe anumite pieţe europene cu distribuţie limitată, dar nu neapărat în forma sa actuală”, a declarat pentru Reuters Guillaume Calvar, directorul de marketing al BYD pentru Franţa.

”Dar, pentru moment, îi testăm atractivitatea”, a adăugat el.

content-image

BYD a spus că până la sfârşitul lunii ianuarie a vândut un total de 3.653 de SUV-uri U8, care au un preţ de la 1,098 milioane de yuani (152.550 USD) în China, de când a început livrările în noiembrie.

De asemenea, producătorul auto a dezvăluit duminică supermaşina sport Yangwang U9, în China, şi a deschis precomenzi cu un preţ de pornire de 1,68 milioane de yuani.

BYD nu a decis încă dacă îşi va comercializa marca de lux Yangwang în Europa, a spus Calvar.

Deocamdată, compania se concentrează pe gama sa electrică şi hibridă BYD şi îşi lansează brandul premium Denza.

U9, bolidul care rivalizează cu Ferrari

Producătorul auto chinez BYD a dezvăluit o nouă supermașină electrică care poate atinge viteze similare produselor de ultimă generație ale unor giganți din industrie precum Ferrari, potrivit CNBC.

U9 va fi lansat ca parte a brandului de lux Yangwang al BYD, care a fost introdus anul trecut. BYD este un concurent cheie pentru Tesla.

Potrivit BYD, U9 va putea atinge o viteză maximă de 309,19 km/h. De asemenea, va putea accelera până la 100 km/h în 2,36 secunde.

Prețurile pentru U9 vor începe de la 1,68 milioane de yuani (233.424 USD), iar livrările urmează să înceapă la vară, a mai anunțat BYD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.