Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezilor le-a intrat frica în oase: 320.000 de locuitori dintr-un oraş, plasați în lockdown după un singur caz de coronavirus

Twitter
wuhan laborator

Autorităţile chineze au decis un lockdown de 3 zile pentru toţi cei 320.000 de locuitori ai unui oraş din centrul Chinei, după descoperirea unui singur caz pozitiv de COVID-19, într-o perioadă în care China se confruntă cu o revenire limitată a infecţiilor cu acest coronavirus, transmite AFP.

Aproape scutită de un număr mare de infecţii în ultimii 2 ani, China a cunoscut începând din această primăvară o creştere a numărului de cazuri în anumite provincii.

Numărul de infecţii raportate recent nu este foarte mare, însă fidelă strategiei sale "zero COVID" China continuă să răspundă prin măsuri aspre de lockdown, restricţii de călătorie şi izolarea persoanelor testate pozitiv în centre de carantină.

Pentru a preveni orice contagiune, oraşul Wugang (centru) a anunţat luni instituirea a 3 zile de lockdown după descoperirea unui singur caz pozitiv de COVID-19. Potrivit unui anunţ făcut de municipalitate, cei 320.000 de locuitori nu mai au voie să iasă din case până miercuri.

Situat la 750 de kilometri de Beijing, în provincia Henan, oraşul Wugang este un important centru siderurgic.

Conform estimărilor băncii japoneze Nomura, aproape 250 de milioane de chinezi sunt nevoiţi să respecte anumite restricţii şi nu pot călători sau chiar nu au voie să iasă din case. În urmă cu doar o săptămână numărul acestora era de 114 milioane.

La scară naţională, China a anunţat marţi 347 de noi cazuri pozitive de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.