Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chinezoaica Qinwen Zheng, a doua finalistă a turneului Australian Open

Australian Open 2024
Australian Open 2024

Jucătoarea chineză de tneis Qinwen Zheng, cap de serie numărul 12, s-a calificat în prima sa finală de Grand Slam, la Australian Open, după ce a învins-o în semifinale pe ucraineanca Daiana Iastremska, în două seturi, cu cu 6-4, 6-4, joi,la Melbourne.

Qinwen Zheng, locul 15 WTA, s-a impus după o oră şi 42 de minute de joc efectiv în faţa Daianei Iastremska, 93 WTA, care a devenit doar a doua jucătoare venită din calificări care ajunge în semifinale la acest turneu în era open (începând din 1968), după Christine Dorey, din Australia, în 1978, potrivit Agerpres.

În finala de sâmbătă, Zheng o va înfrunta pe jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul 2 mondial şi deţinătoarea trofeului, care a învins-o în semifinale pe jucătoarea americană Coco Gauff, a patra favorită, campioana de la US Open 2023.

La 21 de ani, Zheng poate deveni a doua chinezoaica triumfătoare la Australian Open după Na Li în 2014. Zheng a obţinut calificarea în finala de la Melbourne la exact zece ani de când Li cucerea trofeul la Australian Ppen. Zheng are în palmares două titluri WTA, la Palermo şi Zhengzhou, ambele în 2023.

Sabalenka, 25 ani, speră, totodată, să devină prima jucătoare care câştigă trofeul la Melbourne doi ani la rând, după Victoria Azarenka, compatrioata sa, campioană în 2012 şi 2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.