Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirurgia robotică în tratamentul afecțiunilor oncologice

chirurgie robotica davinci sanador

Tratamentul chirurgical ocupă un rol central în tratamentul cancerului și, alături de celelalte modalități terapeutice – chimioterapia, radioterapia, imunoterapia etc. – constituie un pilon important al tratamentului multimodal personalizat al patologiei oncologice.

Chirurgia bolii canceroase trebuie realizată întotdeauna în limitele de siguranță oncologică, adică rezecțiile realizate cu viză curativă trebuie să fie ample și cu margini lipsite de celule tumorale. Deși chirurgia oncologică necesită rezecții ample, limitele de siguranță pot fi respectate și prin tehnici operatorii minim invazive. Acestea au început să câștige tot mai mult teren în fața intervențiilor chirurgicale clasice, deschise, deoarece sunt mult mai bine suportate de pacient, oferă aceleași beneficii pentru tratamentul cancerului, dar facilitează o recuperare mult mai rapidă, după internări de durată mai scurtă.

Între tehnicile chirurgicale minim invazive, chirurgia robotică ocupă un loc special în chirurgia oncologică, deoarece și-a dovedit eficacitatea deosebită mai ales în intervențiile chirurgicale laborioase, care necesită disecții minuțioase, în regiuni anatomice greu accesibile și complexe.

Spitalul Clinic SANADOR oferă pacienților acces la cea mai performantă tehnologie în chirurgia robotică: da Vinci Xi. Chirurgia minim invazivă cu ajutorul celui mai avansat sistem chirurgical robotic din lume la ora actuală este indicată în principal în intervenții din sfera chirurgiei generale, a urologiei și a ginecologiei.

În cancerul de colon și cancerul de rect, chirurgia robotică permite un abord mai facil, cu unghi larg de lucru pentru brațele robotului, coordonarea camerei optice și a manevrelor intraoperatorii de către chirurg, riscul mic de complicații, recuperare mai rapidă și mai ușoară a pacientului față de chirurgia clasică și cea laparoscopică.

În bolile urologice, abordarea chirurgicală impune o manoperă delicată, având ca scop protejarea structurilor anatomice de importanță funcțională pentru pacient. Tehnica robotică utilizată în chirurgia oncologică îmbunătățește prognosticul afecțiunilor oncologice din urologie, întrucât pacienții beneficiază de o intervenție sigură, eficace, precisă și cu risc scăzut de complicații.

În ginecologie, chirurgia robotică îmbunătățește rata de succes în intervențiile pentru cancerul de corp uterin, prin precizia ridicată a manevrelor intraoperatorii și mărirea câmpului operator. Față de oricare alt procedeu, chirurgia robotică este preferabilă pentru cura chirurgicală a cancerului endometrial prin imaginea stabilă pe care o pune la dispoziție chirurgului. De asemenea, chirurgia robotică vine să faciliteze efectuarea limfadenectomiilor din tratamentul cancerelor ginecologice, prin îmbunătățirea calității acestei manevre, respectând toate principiile oncologiei.

La SANADOR, pacienții beneficiază de tratament pentru patologii complexe din sfera oncologiei și pot accesa ușor și rapid cele mai avansate tehnologii diagnostice și terapeutice recomandate de ghidurile internaționale de specialitate, disponibile sub un singur acoperiș, la Centrul Oncologic SANADOR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.