Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chirurgie robotică pentru principalele afecțiuni urologice, la Spitalul Clinic SANADOR

chirurgie robotica

Dezvoltarea continuă a tehnologiilor medicale face ca intervențiile chirurgicale să fie mai ușor de suportat de către pacient, cu internări scurte și cu recuperare rapidă. Creșterea gradului de complexitate a tehnologiei face însă ca pregătirea și experiența medicului care operează cu ajutorul echipamentelor avansate să cântărească foarte mult în obținerea celor mai bune rezultate.

Cea mai nouă generație de roboți chirurgicali, da Vinci Xi, nu doar că permite efectuarea cu maximă precizie a unor intervenții dificile, dar chiar a impus chirurgia robotică drept tratament de primă intenție („de elecție”) în anumite situații.

În Urologie, chirurgia robotică este recomandată de primă intenție pentru prostatectomii, intervenții prin care este îndepărtată chirurgical prostata, parțial sau în întregime. De asemenea, chirurgia robotică este recomandată pentru nefrectomii parțiale sau totale, excizii ale chisturilor, cistectomie sau pieloplastie.

Sistemul robotic oferă chirurgilor o vizibilitate sporită, cu o mărire de până la 10 ori a câmpului operator, astfel încât medicul poate identifica eventualele mici sângerări, ceea ce conduce la oprirea sau chiar evitarea acestora. Totodată, chirurgul operator se bucură de o claritate sporită a imaginii, având posibilitatea să identifice anatomia structurilor pe care le operează, cum sunt marginile prostatei, uretra, nervii și vasele de sânge din zona respectivă.

„Avantajele chirurgiei robotice sunt precizia cu care se poate efectua intervenția, precum și facilitarea realizării suturilor. Brațele robotice adaugă un grad suplimentar de finețe, permițându-ne suturi de mare precizie. Pentru chirurgia robotică, este foarte importantă și experiența anterioară dobândită în chirurgia laparoscopică. De fapt, chirurgia robotică poate fi văzută ca o laparoscopie avansată”, arată Conf. Dr. Constantin Gîngu, medic primar Urologie, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR.

În cazul prostatectomiei radicale pentru cancerul de prostată, chirurgia robotică a demonstrat un succes deosebit în facilitarea anastomozei căii urinare și în prezervarea sfincterului uretral și a bandeletelor neurovasculare. Astfel, se asigură îmbunătățirea gradului de recuperare funcțională a continenței și a potenței.

Pe lângă prostatectomiile realizate cu ajutorul sistemului da Vinci Xi, Spitalul Clinic SANADOR pune la dispoziția pacienților o gamă variată de intervenții urologice robotice, care includ, în principal, intervenții chirurgicale din spectrul chirurgiei urologice oncologice și reconstructive: tumori renale pentru care există indicație de intervenție robotică, tumori de suprarenală, reconstrucția joncțiunii pielo-ureterale, leziuni ale ureterului, reimplantare uretero-vezicală.

Decizia asupra tipului de intervenție chirurgicală este luată în urma discuției dintre pacient și medic, în care sunt explicate opțiunile terapeutice și posibilitatea tratamentului prin chirurgie robotică.

Intervențiile robotice în Urologie se adaugă celor de Chirurgie generală disponibile la Spitalul Clinic SANADOR!

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.