Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chișinăul se arată surprins de decizia Wizz Air de a suspenda toate zborurile din Republica Moldova: A creat o incertitudine

gazetadechisinau.md
aeroport chisinau

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova confirmă că operatorul aerian Wizz Air și-a suspendat toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău, începând cu data de 14 martie 2023. Totuși, AAC se arată surprinsă de decizia respectivă, menționând că anterior compania aeriană a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru următoarele șase luni, conform deschide.md.

„Autoritatea a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune. Autoritatea și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în permanentă colaborare și discuții cu reprezentanții Wizz Air, informând continuu privind procedurile aplicate în scopul asigurării unui nivelul corespunzător al siguranței și securității aeronautice”, se arată într-un comunicat al AAC.

Potrivit instituției, decizia luată de către Wizz Air a creat incertitudine: „În data de 14 februarie operatorul aerian a solicitat aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară, iar astăzi acesta a fost aprobat de către AAC”.

„Urmare a analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens”, se menționează în comunicat.

Și președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului, Radu Marian, s-a arătat surprins de decizia companiei, precizând că aceasta este una „ciudată”.

„Nivelul de risc a rămas neschimbat de la reluarea zborurilor în țară noastră în primăvara 2022. Clasificarea de risc conform standardelor aeronautice a rămas la "2A" (clasificarea de risc maxim este 5A)”, a atras atenția el.

Amintim că Wizz Air a anunțat că își suspendă toate zborurile către și dinspre Chișinău începând cu data de 14 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.