Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chişinăul solicită Misiunii OSCE să se implice în soluţionarea problemelor legate de localitatea Varniţa

OSCE

Chişinăul a solicitat joi Misiunii OSCE în Republica Moldova să se implice în soluţionarea problemelor din satul Varniţa (raionul Anenii Noi) situat în zona de conflict cu Transnistria, se arată într-un comunicat al Biroului moldovean pentru politici de reintegrare, informează joi Radio Chişinău, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avertisment serios al lui Rareș Bogdan, după OUG-ul anunțat de Guvern: ‘Stați să vedeți ce începe’

Mai exact, în cadrul unei întâlniri cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, vicepremierul Cristina Lesnic i-a cerut acestuia să se implice personal în soluţionarea problemelor ce ţin de populaţia din această localitate. Totodată, ea l-a informat despre rezultatele vizitei sale împreună cu reprezentantul special al Federaţiei Ruse, Serghei Gubarev, în satul Varniţa, situat la frontiera dintre Transnistria şi restul Republicii Moldova.

Citește și: Lovitură de grație pentru Guvern! Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră

Responsabilii de la Chişinău au declarat vor continua dialogul în vederea 'asigurării unui climat favorabil populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului', se mai arată în comunicatul Biroului pentru politici de reintegrare.

Citește și: Oreste îl spulberă pe Cozmin Gușă! De ce nu-l susține nimeni acum, când Realitatea a dat faliment

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a declarat anterior şapte localităţi de pe malul stâng al Nistrului din raionul Dubăsari (Doroţcaia, Coşniţa, Pohrebea, Pârâta, Cocieri, Molovata Nouă şi Vasilevca), precum şi localitatea Varniţa, de pe malul drept al Nistrului, ca fiind 'aflate provizoriu sub controlul Republicii Moldova'. Astfel, locuitorii satului Varniţa se confruntă cu restricţii privind libera circulaţie a populaţiei, le sunt aplicate taxe ilegale de către Tiraspol, iar funcţiile publice din localitate au fost preluate de către administraţia separatistă din Proteagailovca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.