Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Chitaristul trupei Queen, Brian May, își retrage cuvintele după ce i-a luat apărarea regizorului Bryan Singer, acuzat de relații cu minori

vanityfair.com
bryan singer

Brian May, chitaristul trupei Queen, recunoaște că s-a grăbit atunci când i-a luat apărarea lui Bryan Singer, regizorul filmului "Bohemian Rhapsody", acuzat recent de întreținerea de raporturi sexuale cu minori, arată Business Standard, informează Mediafax.

Muzicianul și-a reformulat afirmațiile făcute inițial, când părea că îl apără pe Bryan Singer în fața acuzațiilor de raporturi sexuale cu minori.

May a cerut să fie respectată prezumția de nevinovăție a celui care a regizat filmul despre trupa Queen, miercuri, chiar în ziua în care periodicul The Atlantic a publicat amănunte privind noi acuzații de pedofilie la adresa lui Singer.

Autorii articolului susțin au vorbit cu peste 50 de surse, inclusiv cu patru bărbați care și-au prezentat în premieră experiențele cu Singer. Unul dintre acești bărbați susține că, în 1997, pe când avea 17 ani, a întreținut relații sexuale cu regizorul, la una dintre petrecerile organizate în casa acestuia. Un altul spune că a făcut sex cu Singer pe când avea 15 ani, tot în 1997, în locuința din Beverly Hills a cineastului. Ambii bărbați spun că Singer știa că sunt minori. Articolul din The Atlantic arată că unele victime au susținut că au fost seduse de Singer, altele, că au fost violate. Toate presupusele victime au spus că aceste experiențe le-au marcat psihologic, confruntându-se ulterior cu depresia, sindrom posttraumatic, dependența de diverse substanțe.

"Trebuie să vă vedeți de treabă și să nu-mi mai spuneți mie ce să fac. Trebuie să învățați să respectați faptul că un bărbat sau o femeie sunt nevinovați până când vinovăția lor este dovedită", a scris May pe contul său de pe reţeaua de socializare Instagram.

Citește și:TVR anunță că primii finaliști Eurovision România sunt aleşi duminică, într-un spectacol organizat la Sala Polivalentă de la Iași, de la ora 21:00

Joi, muzicianul a revenit asupra comentariilor sale: "Sunt îngrozit să văd ce efect au avut cuvintele mele... (...) Răspunsul meu era doar urmarea faptului că mi s-a părut că mi se spune ce să fac. Acum îmi dau seama că am greșit să cred asta. De fapt încercai să mă protejezi și pentru asta îți mulțumesc. Nu m-am gândit că faptul că am spus că o persoană este nevinovată până când îi este dovedită nevinovăția poate fi interpretat ca o apărare a lui Bryan Singer. Nu asta a fost intenția mea. Poate că sunt naiv, pentru că nu m-am gândit nici că este posibil ca, atunci când urmărești o persoană, să pară că aprobi persoana respectivă", a scris May.

"Îmi pare rău. Toate acestea se pare că v-au întristat. Mi-aș dori să pot lua înapoi acel comentariu, dar tot ce pot să fac este să îmi cer scuze și să sper că acestea vor avea efect", a spus May.

La rândul său, Bryan Singer a negat noile acuzații, vorbind despre "o vendetta" (răzbunare) a jurnaliștilor. De asemenea, Singer spune că este subiectul unei campanii homofobe, cu scopul de a exploata succesul de care se bucură filmul "Bohemian Rhapsody".

În decembrie 2017, Bryan Singer a fost concediat din echipa de producție a filmului "Bohemian Rhapsody", după ce regizorul a fost acuzat că a violat, în 2003, un bărbat care, la acea vreme, era minor. Singer a negat acuzațiile.

Producătorul filmului "Bohemian Rhapsody", 20th Century Fox, a anunțat că a luat decizia de a-l concedia pe Singer după mai multe conflicte ale acestuia cu actorul Rami Malek - interpretul liderului trupei Queen, Freddie Mercury -, provocate de mai multe absenţe nejustificate ale cineastului. Studioul Twentieth Century Fox l-a înlocuit cu regizorul Dexter Fletcher, deşi mai erau doar două săptămâni de filmare.

Filmul "Bohemian Rhapsody" - care, între timp, a devenit musicalul cu cele mai mari încasări din toate timpurile (800 de milioane de dolari, la nivel mondial) - a primit, marți, cinci nominalizări la premiile Oscar 2019, printre care și la categoria "cel mai bun lungmetraj". De asemenea, pe 6 ianuarie, a primit un Glob de Aur pentru cel mai bun film dramă.

În 2014, Bryan Singer a mai fost dat în judecată de un actor aspirant, Michael Egan, care a spus că a fost agresat sexual de regizor, însă, în cele din urmă, bărbatul a renunțat la proces.

Cu aproape 20 de ani înainte, în 1997, un figurant în vârstă de 14 ani l-a dat în judecată, acuzându-l că l-a forţat să facă duş gol în faţa sa. Şi acel adolescent a renunţat însă la proces.

Bryan Singer, bisexual asumat, este un regizor şi producător de film american, care şi-a câştigat celebritatea odată cu lansarea lungmetrajului "Suspecţi de serviciu", în 1995. El se bucură de o mare popularitate în rândurile fanilor de producţii SF şi benzi animate, datorită primelor două filme din seria "X-Men" şi peliculei "Superman Revine".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.