Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Christian Kern: Austria nu vrea să desfăşoare trupe la graniţa cu Italia

comisia europeana

Austria nu intenţionează să desfăşoare în perioada următoare trupe la graniţa italiană, a declarat miercuri cancelarul austriac Christian Kern, el încercând astfel să tempereze tensiunile cu Roma provocate de anunţul anterior privind trimiterea iminentă a armatei austriece la frontiera cu Italia pentru a opri afluxul de migranţi, relatează DPA. 'Nu există indicii în acest moment că autorităţile italiene nu deţin controlul asupra situaţiei', a declarat Kern în cadrul unei conferinţe de presă la Viena.

Ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, a provocat marţi indignarea Romei atunci când a anunţat că ţara sa ar putea desfăşura trupe la graniţa de sud 'în cel mai scurt timp.'

Kern a afirmat că Doskozil a vorbit numai despre un plan de urgenţă în contextul unui mare număr de sosiri de migranţi în sudul Italiei. 'Vă pot asigura că nu vom mai permite treceri total necontrolate ale frontierei', a spus cancelarul Kern, referindu-se la vârful crizei refugiaţilor în 2015, când migranţii au trecut masiv graniţele de est ale Austriei. Dacă ar apărea o astfel de situaţie de criză, Austria se va coordona cu Italia şi Uniunea Europeană, a afirmat cancelarul, adăugând că a discutat cu premierul italian Paolo Gentiloni şi cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker pentru a clarifica poziţia Vienei.

Ministerul Afacerilor Externe al Italiei a anunţat marţi că l-a convocat pe ambasadorul Austriei, după declaraţiile făcute de ministrul austriac al apărării privind posibila desfăşurare de militari la frontiera dintre cele două ţări, pentru a împiedica orice aflux de migranţi. Luni seara, ministrul austriac al apărării, Hans Peter Doskozil, a anunţat că Viena intenţionează să restabilească 'foarte curând' controalele şi să desfăşoare militari la frontiera cu Italia în cazul în care afluxul de migranţi nu va încetini, conform Agerpres.

Austria a restabilit controalele la frontiera cu Ungaria în 2015 şi s-a declarat gata să înalţe bariere la frontiera cu Italia, în timp ce doar o mică parte dintre miile de migranţi ce debarcă în fiecare săptămână în peninsulă încearcă în continuare să ajungă în nordul Europei via Brenner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.