Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Christine Lagarde, directorul general al FMI: Nu este momentul să ne relaxăm

ASF
FMI Christine Lagarde

Factorii de decizie politică ar trebui să se pregătească pentru o și mai mare volatilitate a piețelor, pe fondul înăspririi accesului la finanțări și a acumulării de ape tulburi în economia globală, provocată de tensiunile comerciale, a declarat Christine Lagarde, directorul general al FMI, potrivit Mediafax.

Sfatul fondului pentru bancherii centrali și liderii financiari este de a continua construirea unor rezerve monetare și fiscale pentru riscurile care urmează, a declarat ea într-un interviu acordat duminică Bloomberg Television, la încheierea reuniunilor Băncii Mondiale și Băncii Mondiale din Bali, Indonezia.

"Nu este momentul să spun, OK, bine, să ne destindem și să relaxam politicile fiscale si să încetinim reformele", a spus Lagarde. Cu privire la litigiile comerciale, ea a spus că "mesajul nostru a fost foarte clar: de-escaladarea tensiunilor și reluarea dialogului".

Reuniunile de la Bali au fost dominate de discuțiile privind riscurile generate de disputele comerciale și înăsprirea politicilor monetare, într-o săptămână în care piețele bursiere din SUA și Asia s-au confruntat cu un val de scăderi. Oficiali, printre care guvernatorul Bank of Japan, Haruhiko Kuroda, au cerut SUA și Chinei să reînceapă negocierile comerciale, în timp ce factorii de decizie din piețele emergente au subliniat amenințările generate de majorările de dobânzi practicate de Rezerva Federală.

În ceea ce privește capacitatea oficialilor de a se ocupa de următoarea criză financiară, Lagarde a spus că există încă "un spațiu limitat pentru politici", dar că sistemul bancar este "mult mai puternic", cu supraveghere și reglementări mai bune, cu mai puține împrumuturi neperformante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.