Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIA, anchetă BOMBĂ: Rusia l-a AJUTAT pe Trump să câștige alegerile

whatdoesitmean.com
trump putin

O evaluare secretă a CIA a ajuns la concluzia că Rusia a intervenit în alegerile prezidenţiale din Statele Unite pentru a-l ajuta pe Donald Trump să câştige, a informat vineri cotidianul Washington Post, citând responsabili care au consultat acest raport, scrie AFP.

Articolul din cotidianul american a fost publicat după ce preşedintele Barack Obama a dispus efectuarea unei investigaţii aprofundate asupra atacurilor cibernetice înregistrate în timpul campaniei electorale, pe fondul semnelor de întrebare tot mai persistente cu privire la natura intervenţiei Moscovei în alegerile prezidenţiale.

Echipa preşedintelui ales a respins imediat concluziile CIA, afirmând că analiştii care au ajuns la ele "sunt aceiaşi care au spus că (fostul preşedinte irakian) Saddam Hussein dispunea de arme de distrugere în masă".

Citește și: Dezvăluiri zguduitoare ale creierului atentatelor din SUA: Teroristul a spus totul

"Alegerile s-au încheiat de ceva vreme şi s-au soldat cu una din cele mai nete victorii din istorie la nivelul colegiului electoral. Este timpul să trecem la altceva şi 'să redăm Americii splendoarea sa'", a explicat anturajul lui Donald Trump într-o aluzie la sloganul de campanie al republicanului victorios.

Potrivit Washington Post, persoane având legături cu Moscova au furnizat site-ului WikiLeaks e-mailuri piratate de pe contul fostului director de campanie al candidatei democrate Hillary Clinton, John Podesta, şi al Partidului Democrat, printre altele.

"Comunitatea de informaţii consideră că obiectivul Rusiei a fost de a favoriza un candidat în raport cu celălalt, să îl ajute pe Trump să fie ales", a făcut cunoscut pentru Washington Post un responsabil cu rang înalt pus la curent cu o prezentare făcută senatorilor de serviciile de informaţii. "Este un consens în legătură cu asta", a subliniat sursa.

Agenţi ai CIA au precizat congresmenilor că este "destul de clar" că scopul Moscovei a fost să îl ajute pe Donald Trump să câştige, potrivit responsabililor care au informat cotidianul.

Washington Post notează însă că evaluarea CIA este departe de a reprezenta un adevărat raport care să reflecte poziţia celor 17 agenţii americane de informaţii, anunță Agerpres.

Şi, explică jurnalul american, semnele de întrebare rămân. Serviciile de informaţii nu dispun de nicio dovadă care să arate că responsabili de la Kremlin au "ordonat" unor intermediari să transmită WikiLeaks e-mailurile piratate, a atras atenţia o sursă citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.