Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dezvăluiri zguduitoare ale creierului atentatelor din SUA: Teroristul a spus totul

turnurile gemene

Ies la iveală detalii zguduitoare povestite de către creierul atentatelor 9/11 din Statele Unite. Teroristul care a orchestrat totul a decis să povestească cum a planificat teroarea.

James Mitchell, alaturi de John Bruce Jessen, este cel care a creat tehnicile avansate de interogare folosite de CIA impotriva suspectilor de terorism, dupa cum se arata in raportul Senatului SUA. In noua sa carte, "Interogarea avansata: Mintea si motivele teroristilor islamici care incearca sa distruga America", Mitchell descrie perioada in care l-a chestionat pe Khalid Sheik Mohammed, pe scurt KSM, cand acesta a anuntat ca are ceva important de spus, relateaza Washington Post, citat de ziare.com.

Citeşte şi: Andreea Marin îl DISTRUGE pe Tuncay Ozturk: Mesajul dur al Zânei pentru soțul cu care e în divorț

"KSM a inceput atunci sa faca o descriere detaliata si sangeroasa a momentului in care l-a decapitat pe reporterul Wall Street Journal, Daniel Pearl", a scris Mitchell. Pana atunci, CIA nu stia ca Mohammed era cel care a comis crima. Cand Mohammed a fost intrebat daca i-a fost greu sa il ucida pe Pearl, teroristul a inteles gresit intrebarea si a raspuns: "A, nu, fara probleme. Aveam cutite foarte ascutite. A fost ca si cum as fi macelarit o oaie".

Citeşte şi: Udrea şi-a definitivat lista celor 10 bărbaţi. 'Sistemul este condus de omul cu nume de penitenciar'

CIA l-a pus pe Mohammed sa reproduca decapitarea. "In timpul reconstituirii, KSM a zambit si s-a strambat la camera", a aratat Mitchell. Cand i s-a spus ca CIA a confirmat ca a spus adevarul, Mohammed a zambit. "Vedeti? V-am spus eu. I-am taiat gatul lui Daniel cu aceste maini binecuvantate", a raspuns Mohammed. "I-am privit in ochi pe cei mai rai oameni de pe planeta. Am stat langa ei si le-am simtit pasiunea cu care descriau ceea ce credeau ca e datoria divina de a distruge stilul nostru de viata", a aratat Mitchell. James Mitchell a fost dur criticat pentru rolul sau in dezvolatrea unui program de interogare, care a ajutat la oprirea unor atacuri teroriste si a salvat nenumarate vieti, sustine jurnalistul american.

Citește și: Concursul care face RAVAGII printre tinere: Încearcă să prindă banii cu SÂNII / VIDEO

Mohammed le-a spus agentilor CIA totul despre ideologia jihadista, tehnicile de recrutare folosite de teroristi si modul in care erau planuite atacurile. Mohammed devenise extrem de cooperant. "Mi-a spus ca ar trebui sa fiu pe lista 'most wanted' a FBI, pentru ca acum sunt un 'complice cunoscut' al lui KSM si un 'absolvent' al taberei sale de pregatire", a scris Mitchell.

Jihadistul a descris in detaliu planurile sale pentru viitoare atentate, insa Mitchell nu a facut publice aceste marturii, de teama ca alti extremisti sa nu le puna in aplicare. Multi analisti cred ca al Qaida a vrut sa determine SUA sa se implice in conflictul din Afganistan, asa cum in prezent Statul Isalmic ar incerca sa faca acelasi lucru in Siria si Irak. Mohammed sustine ca aceasta idee este total gresita. Aceste spune ca, de fapt, al Qaida se astepta ca SUA sa raspunda la atentatele din 11 septembrie 2001 asa cum a facut-o dupa atacul din Beirut din 1983, cand fortele americane "s-au intors cu spatele si au plecat". "De unde era sa stiu ca cowboy-ul George Bush va anunta ca ne vrea 'morti sau in viata', iar apoi va invada Afganistanul pentru a ne prinde?", a intrebat Mohammed, dupa cum a dezvaluit Mitchell in cartea sa.

Citește și: Cea mai BIZARĂ prezentare de modă: Au prezentat haine ce se dizolvau și au rămas goale / VIDEO

Mohammed a avertizat ca islamistii vor continua sa lupte impotriva SUA. "Pana la urma, America isi va expune gatul ca noi sa il macelarim (..). Fratii mei nu se vor opri pana cand intreaga lume nu va trai sub legea islamica sharia", a spus fostul comandant al Qaida, mai spune sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.