Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Directorul CIA: Apetitul lui Putin pentru risc a crescut. Amenințarea nucleară nu trebuie neglijată

atalayar.com
CIA Central Intelligence Agency

Statele Unite nu tratează superficial posibilitatea ca Rusia să folosească o armă nucleară în Ucraina, deoarece Moscova continuă să se confrunte cu dificultăți pe câmpul de luptă, a declarat joi directorul CIA, Bill Burns, citat de CNN.

„Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a conducerii ruse, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum din punct de vedere militar, niciunul dintre noi nu poate trata superficial amenințarea reprezentată de o potențială recurgere la arme nucleare”, a spus el.

Șeful CIA a subliniat că SUA nu au văzut încă semne că Rusia se pregătește să facă un astfel de pas. „Deși am văzut o poziție retorică din partea Kremlinului cu privire la trecerea la niveluri mai ridicate de alertă nucleară, până acum nu am văzut multe dovezi practice ale tipului de desfășurare sau dispoziții militare care ar întări această îngrijorare – dar urmărim asta foarte atent”, a spus Burns.

Burns a avertizat că președintele rus Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai izolat și că „apetitul pentru risc a crescut”. „Cercul său de consilieri s-a restrâns și, în acel cerc restrâns nu a fost niciodată benefic pentru cariera personală să-i pună la îndoială judecata sau credința lui încăpățânată, aproape mistică, că destinul său este să restabilească sfera de influență a Rusiei”, a spus Burns.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.