Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIADO România - 'Drogurile, o problemă a comunității bucureștene?'

CIADO

CIADO România a desfășurat în perioada 1 – 28 mai sondajul de opinie “Drogurile, o problemă a comunității bucureștene?”, scopul fiind acela de a afla percepția segmentului de vârstă 25-60 ani asupra dimensiunii fenomenului în comunitate. La sondaj au participat 2700 persoane adulte din diferite medii socio-profesionale. Sondajul a fost realizat în cadrul “Programului No Drugs Revolution” și a fost transmis live pe paginile de pe rețelele de socializare ale CIADO România sau prezentate cadre din timpul desfășurării acestuia.

1. Credeți că ar trebui finanțate și dezvoltate programele de prevenire a consumului de droguri în școli și comunitate de către instituțiile responsabile cu aplicarea Strategiei Naționale Antidrog?

Da 62 % Nu 18 % Nu știu/nu răspund 20 %

2. În lumina ultimelor evenimente privind cantitățile de droguri găsite de localnici în Tulcea și Constanța, credeți că autoritățile responsabile sunt depășite de fenomen?

Da 37 % Nu 53 % Nu știu/nu răspund 10%

3. CIADO România în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Ministerul Educației Naționale, Agenția Națională Antidrog și Centrul Cultural pentru UNESCO – Nicolae Bălcescu informează publicul spectator din cadrul programului No Drugs Revolution, asupra simptomatologiei tânărului consumator de droguri prin diferite materiale specifice. Credeți că sunt utile informațiile oferite?

Da 85 % Nu 6 % Nu știu/nu răspund 9 %

4. Pe fondul creșterii consumului de droguri, considerați prevenirea, informarea și alternativele la consum o prioritate municipală?

Da 80 % Nu 10 % Nu știu/nu răspund 10%

5. Știrile din mass media privind decesele ca urmare consumului de droguri, accidentele sau internarea la urgențe a consumatorilor vă îngrijorează raportat la familia dumneavoastră?

Da 37 % Nu 55 % Nu știu/nu răspund 8%

6. Considerați că legalizarea consumului de droguri (marijuana) ar soluționa problema?

Da 18% Nu 52 % Nu știu/nu răspund 30%

Concluzii

Comunitatea bucureșteană își manifestă un grad ridicat de îngrijorare față de creșterea consumului de droguri. Pe fond, oamenii își doresc o creștere a informării tinerilor asupra riscurilor asociate consumului, dar și multe alternative ce țin de educația culturală, civică și nu în ultimul rând programe permanentizate și nu doar acțiuni sporadice. Se doresc programe adaptate profilului psihologic al tânărului secolului XXI și nu doar informări seci asupra efectelor diferitelor tipuri de droguri. Programe privind comportamentul părinților ce au copii consumatori de droguri. Informari despre simptomatologia tânărului consumator.

Agenția Națională Antidrog, ministerele și în special autoritățile administrației publice centrale și locale trebuie să privească cu multă responsabilitate prezenta cercetare și să aplice Strategiile locale antidrog precum și planurile de acțiune adoptate prin Hotărârile Consiliilor Locale și să nu mai considere a fi desuete.

Bucureștenii au încredere ridicată în capacitatea instituțiilor abilitate cu combaterea traficului de droguri, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.