Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciamba, întâlniri bilaterale în marja participării la sesiunea Consiliului ONU

george ciamba

Secretarul de stat pentru Relaţii Bilaterale şi Afaceri Strategice în Spaţiul Euroatlantic, George Ciamba, a avut, marţi, o serie de întrevederi bilaterale în marja participării la sesiunea Consiliului ONU pentru Drepturile Omului şi la Conferinţa pentru Dezarmare, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres. Potrivit sursei citate, Ciamba participă, marţi şi miercuri, la Geneva, la reuniunea de nivel înalt a sesiunii Consiliului ONU pentru Drepturile Omului şi la segmentul de nivel înalt al Conferinţei de Dezarmare.

El a avut întâlniri cu Michael Moeller, director general al Oficiului ONU la Geneva şi secretar general al Conferinţei pentru Dezarmare, şi cu Concetta Fierravanti-Wells, ministru pentru Dezvoltare Internaţională şi Pacific al Australiei. În cadrul discuţiei cu ministrul australian Concetta Fierravanti-Wells, secretarul de stat a evidenţiat rolul semnificativ al comunităţii româneşti din Australia. "Totodată, oficialul australian a subliniat interesul pentru sprijinul României în negocierile Acordului de liber schimb Australia-UE. De asemenea, a fost agreată necesitatea consolidării şi intensificării contactelor bilaterale în perioada următoare", subliniază MAE.

Conform MAE, în cadrul întâlnirii cu Michael Moeller, director general al Oficiului ONU la Geneva şi secretar general al Conferinţei pentru Dezarmare, demnitarul român a reiterat angajamentul asumat de România pentru a contribui activ la identificarea modalităţilor de deblocare şi eficientizare a lucrărilor Conferinţei pentru Dezarmare. Totodată, au fost trecute în revistă principalele provocări la nivel internaţional şi modalităţile concrete de gestionare a acestora în cadrul ONU, mai precizează sursa citată.

MAE mai menţionează că oficialul român a mai avut întâlniri cu candidaţii la funcţia de director general al OMS, dr. Sania Nishtar, candidatul guvernului Pakistanului, şi cu dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, candidatul guvernului Etiopiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.