Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cicely Tyson, Kathleen Kenney, Frank Marshall, Lalo Schifrin şi Marvin Levy vor fi recompensaţi în 2018 cu premii Oscar onorifice

www.jurnalul.ro
premiile Oscar 2018

Actriţa afro-americană Cicely Tyson, producătorii de film Kathleen Kenney şi Frank Marshall, compozitorul argentinian Lalo Schifrin şi agentul de publicitate Marvin Levy vor fi recompensaţi în 2018 cu premii Oscar onorifice, a anunţat miercuri Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS), informează usatoday.com, potrivit Agerpres.

Aceste trofee vor fi înmânate în cadrul celei de-a 10-a ediţii a galei Governors Awards, ce va avea loc pe 18 noiembrie în Los Angeles. 

Cicely Tyson, în vârstă de 93 de ani, s-a născut în Harlem şi şi-a început cariera lucrând ca model şi actriţă de teatru, jucând inclusiv în spectacole puse în scenă pe Broadway.

Citește și: Mărturisire incredibilă: Cristiano Ronaldo se antrena, iar restul colegilor de la Manchester United petreceau în club

După câteva roluri secundare în cinematografie şi televiziune, a devenit cunoscută graţie personajului Portia din filmul "The Heart Is A Lonely Hunter" (1968). Patru ani mai târziu, a fost nominalizată la Oscar pentru rolul principal din "Sounder". Printre alte interpretări remarcabile ale sale se numără cele din filmele "The River Niger", "Friend Green Tomatoes", "Diary of A Mad Black Woman", "The Help", "Alex Cross" şi "Last Flag Flying". 

Producătoarea de film Kathleen Kennedy şi partenerul ei, Frank Marshall, vor primi Irving G. Thalberg Memorial Award. Cei doi au înfiinţat compania Amblin Productions în colaborare cu Steven Spielberg şi au fost nominalizaţi cu "The Colour Purple" la premiul Oscar pentru cel mai bun film. 

Frank Marshall a mai primit o nominalizare la aceeaşi categorie şi cu filmul "Raiders of the Lost Ark", în timp ce Kathleen Kennedy a mai fost nominalizată la Oscarul pentru cel mai bun film cu alte trei pelicule - "E.T. The Extra-Terrestrial", "War Horse" şi "Lincoln".

Citește și: Primul solist al trupei AC/DC şi-a făcut dantura la Piteşti - FOTO

Kathleen Kennedy a devenit preşedintele Lucasfilm în 2012, studioul care produce filmele din seria "Star Wars". Ea a devenit prima femeie care va fi recompensată de AMPAS cu Thalberg Award. 

Colaborarea lui Martin Levy la filmul din 1977 "Close Encounters of the Third Kind" a marcat începutul unui parteneriat de patru decenii cu Steven Spielberg. El este primul agent de publicitate care primeşte un Oscar onorific. 

Lalo Schifrin a compus coloane sonore pentru mai mult de 100 de filme, inclusiv pentru pelicule clasice ale celei de-a şaptea arte, precum "The Cincinnati Kid", "Bullitt", "Dirty Harry", "Enter the Dragon", dar şi memorabila temă muzicală a serialului de televiziune "Mission: Impossibile", care a fost preluată şi în producţiile recente lansate în cadrul seriei cinematografice omonime. Lalo Schifrin a primit şase nominalizări la premiile Oscar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.