Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclism: Turul Franţei va pleca de la Florenţa în 2024

www.agerpres.ro
Turul Franței

Pentru prima oară în istoria Turului ciclist al Franţei, startul ediţiei a 111-a din anul 2024 a fost prevăzut în Italia, la Florenţa, şi cu sosirea la Nisa, transmite AFP, potrivit Agerpres.

''Turul a început din toate ţările care se învecinează cu Franţa. A plecat chiar de şase ori Olanda, care nu are graniţă comună cu Franţa. Dar încă nu a ajuns încă în Italia. Există un fel de neconcordanţă care va dispărea'' a explicat, pentru AFP, Christian Prudhomme, directorul Turului Franţei, care se află până vineri în Italia pentru a prezenta această a 26-a plecare din străinătate, a treia consecutivă după Copenhaga în 2022 şi Bilbao în 2023.

Turul Franţei a cuprins în istoria sa 24 de starturi sau sosiri de etapă în Italia, conform site-ului ledicodutour, dar niciodată nu a fost vorba de prima etapă. Este a cincea ţară la acest capitol, după Belgia, Elveţia, Spania şi Germania.

Şase vârfuri italiene au intrat în programul Turului Franţei: Sestriere (de şapte ori), Tende (2), Agnel (2), Colle de la Lombarda, Prato Nevoso şi Pramartino.

Ultima prezenţă a Marii Bucle în Italia datează din 2011, cu o etapă montană în Alpi, cu sosirea la Pinerolo (etapa a 17-a).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.