Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul belgian Remco Evenepoel, confirmat în echipa Deceuninck pentru Turul Italiei

ciclism

Ciclistul belgian Remco Evenepoel, care nu a mai concurat de la gravul accident suferit în Turul Lombardiei anul trecut, a fost confirmat în echipa Deceuninck care va participa, începând de sâmbăta viitoare la Turul Italiei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Evenepoel, în vârstă de 21 de ani, va concura la primul său mare Tur în al treilea său sezon la profesionism.

Ciclistul belgian a făcut senzaţie la debutul său, câştigând din primul an Clasica San Sebastian, înainte de a obţine o serie de victorii în cursele pe etape în 2020.

"Este prima mea cursă după august anul trecut şi va trebui să vedem cum reacţionează corpul nostru", a declarat Evenepoel, citat de echipa sa.

În august 2020, Remco Evenepoel, marea speranţă a ciclismului belgian, a suferit numeroase leziuni, inclusiv o fractură de bazin, după o căzătură în Turul Lombardiei.

Cu circa 40 km înainte de finişul Turului, Evenepoel, unul dintre favoriţii cursei, a pierdut controlul bicicletei sale în plină coborâre şi s-a lovit de un parapet în timp ce traversa un pod de piatră, iar apoi a căzut în gol de la circa şase metri. El a fost dus la spitalul din Como, iar câteva zile mai târziu a fost mutat la clinica din Herentals.

Belgianul a avut nevoie de o perioadă lungă de recuperare, petrecând primele şase săptămâni la pat.

Remco Evenepoel câştigase patru curse pe etape anul trecut, între care şi Turul Poloniei, fiind considerat mare favorit la victorie în Turul Lombardiei, încheiat cu victoria danezului Jakob Fuglsang (Astana).

Formaţia belgiană îi va alinia şi pe portughezul Joao Almeida, care a purtat timp de două săptămâni tricoul roz de lider anul trecut (clasat în final pe 4), şi francezul Remi Cavagna, învingător duminică în contra-timpul Turului Romandiei.

Componenţa echipei Deceuninck pentru Il Giro (8-30 mai): Joao Almeida (Portugalia), Remi Cavagna (Franţa), Remco Evenepoel (Belgia), Mikkel Honore (Danemarca), Iljo Keisse (Belgia), James Knox (Marea Britanie), Fausto Masnada (Italia), Pieter Serry (Belgia).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.