Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul Fabio Jakobsen a reluat antrenamentele

turul ciclist

Ciclistul olandez Fabio Jakobsen a revenit la antrenamente la mai bine de trei luni după ce a suferit un accident grav în Turul Poloniei, în luna august, scrie dpa, Agerpres.

Într-o postare pe contul său de Twitter, Jakobsen a menţionat că la primul său antrenament a avut-o alături pe prietena sa, Delore Stougje.

''A fost tot un fel de călătorie şi până acum. Cu această postare aş vrea să mulţumesc tuturor medicilor specialişti care m-au ajutat pe tot acest parcurs'', a scris Jakobsen.

În urmă cu zece zile, Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep) a anunţat că îl va da în judecată pe compatriotul său Dylan Groenewegen, din cauza căruia a suferit răni foarte grave în ediţia din acest an a Turului Poloniei.

Citește și: Ana Birchall răstoarnă povestea renunțării la pensia specială, prin demisie: ‘Rog share, să se știe adevărul!’

Groenewegen a fost suspendat de Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) pe o perioadă de nouă luni, pentru manevra sa periculoasă care a generat căderea lui Jakobsen.

Pe 5 august, Groenewegen l-a împins pe Jakobsen în barierele de protecţie de pe marginea şoselei, în plină viteză, în timpul sprintului final al primei etape a Turului Poloniei, provocând o căzătură colectivă.

În urma rănilor foarte grave pe care le-a suferit, Jakobsen a fost plasat în comă artificială timp de două zile, fiind necesară şi o intervenţie chirurgicală la cap, care a durat cinci ore.

Managerul echipei Deceuninck-QuickStep, Patrick Lefevere, a anunţat că a depus plângere împotriva lui Groenewegen şi că la fel va proceda Jakobsen.

"În săptămâna în care a avut loc incidentul, noi am depus plângere la tribunalul polonez. Nu puteam lăsa lucrurile aşa. Am suferit prejudicii importante. L-am pierdut pe sprinterul meu pe care trebuie să-l plătesc, fără să mai vorbesc de aspectul uman în această afacere", a precizat atunci Lefevere.

"Aşteptăm să vedem cum vom merge lucrurile şi sper că vom continua să investim în siguranţa în ciclism", a spus Lefevere.

Accidentul lui Jakobsen s-a produs la exact un an de la moartea tinerei speranţe a ciclismului belgian Bjorg Lambrecht (22 ani), care a încetat din viaţă după ce a căzut şi s-a lovit de o structură de beton de pe marginea şoselei, tot în timpul Turului Poloniei.

Groenewegen, care a suferit la rândul său o fractură de claviculă în urma căzăturii, va putea reveni în competiţie cu ocazia viitoarei ediţii a Turului Italiei, care va debuta pe 8 mai 2021, în condiţiile în care sancţiunea sa este calculată începând de la data incidentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.