Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul francez Julian Alaphilippe, dublu campion mondial pe şosea a primit pentru a treia oară în cariera sa premiul 'Campionul Campionilor'

ciclism

Ciclistul francez Julian Alaphilippe, dublu campion mondial pe şosea (2020, 2021), a primit pentru a treia oară în cariera sa premiul "Campionul Campionilor", decernat anual de cotidianul L'Equipe şi care reprezintă o recunoaştere a meritelor sale în tricoul echipei Deceuninck Quick-Step, informează agenţia EFE, citat de agerpres.

În afara titlului de campion mondial pe şosea în proba de fond, pentru al doilea an consecutiv, Alaphilippe s-a mai impus în clasica belgiană Săgeata Valonă şi a câştigat etape în cursele Tirreno-Adriatico şi Turul Franţei.

Dar marea sa performanţă din acest sezon a fost al doilea titlu de campion mondial consecutiv, performanţă pe care niciun alt ciclist francez nu a mai reuşit-o.

"Acest trofeu îmi aduce multă mândrie şi bucurie. El vine după un sezon pe care nu-l voi uita niciodată", a spus Alaphilippe.

Julian Alaphilippe a primit acest premiu, care se acordă începând din 1946, pentru a treia oară în cariera sa, intrând în clubul select al sportivilor francezi care l-au mai obţinut de trei ori: atletul Guy Drut, ciclistul Bernard Hinault, pilotul de Formula 1 Alain Prost.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.