Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclistul Vlad Dascălu a revenit la Dinamo. Sportivul vrea să câştige o medalie istorică pentru România la JO

ciclism

Ciclistul Vlad Dascălu, care are la activ un titlu de campion mondial şi unul de campion european, dar şi numeroase locuri pe podiumul Cupei Mondiale de Mountain Bike, se reîntoarce din acest an la CS Dinamo, a anunţat clubul bucureştean, potrivit news.ro

Originar din satul Buda, comuna Râşca, judeţul Suceava, Vlad Dascălu locuieşte, de 15 ani, în Spania împreună cu familia sa. El mai face parte din echipa internaţională TREK FACTORY RACING XC, alături de alţi foşti campioni mondiali precum Jolanda Neff (Elveţia), Evie Richards (Marea Britanie) sau Anton Cooper (Noua Zeelandă).

În 2017, Vlad a făcut parte din echipa UCI Dinamo-BikeXpert-Superbet, prima sa echipă de ciclism, an în care a început să se facă cunoscut în România şi să participe la competiţii semnificative atât în ţară, cât şi în străinătate, reprezentând la vremea respectivă o mare speranţă pentru ciclismul din România.

În acelaşi an, el a reuşit să obţină sub culorile C.S. Dinamo primele rezultate istorice din Mountain Bike-ul românesc şi anume de 3 ori locul 5 în Cupa Mondială de Cross Country, la Val di Sole, Italia, la Lenzerheide în Elveţia, cât şi la Vallnord în Andora, toate la categoria U23.

În anul 2019, Vlad Dascălu a reuşit să obţină cele mai importante rezultate din istoria ciclismului românesc de până la acea dată, un titlu de campion european, altul de campion mondial, dar şi victoria absolută în sezonul Cupei Mondiale de Cross Country, la categoria sub 23 ani.

Anul 2021 i-a adus lui Vlad Dascăl un loc 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la doar 15 secunde de podium, iar anul trecut a urcat de 6 ori pe podiumul Cupelor Mondiale de Cross Country: de 3 ori la proba olimpică (XCO) şi de alte 3 ori la Short Circuit (XCC). La finalul anului, Vlad şi-a adjudecat locul 6 în Cupa Mondială de XCO şi în cea de XCC!

Pentru acest an,  Vlad Dascălu este deja licenţiat în România cu noul său club C.S. Dinamo Bucureşti şi echipa UCI TREK FACTORY RACING XC, revenind astfel nu numai în sânul familiei Dinamo, dar şi alături de foştii săi colegi care acum sunt licenţiaţi separat în echipa UCI Dinamo-BikeXpert-Superbet.

Obiectivele pentru acest an sunt victoriile în Cupele Mondiale de Cross Country XCC şi în special XCO, dar şi un loc pe podium la Campionatul Mondial de XCO.

De asemenea, toate eforturile sportivului vor merge în acest an şi în direcţia calificării la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, unde speră să câştige o medalie istorică pentru România.

Împreună cu Vlad Dascălu s-a licenţiat la C.S. Dinamo şi staff-ul său personal, antrenorul Paulo de la Fuente Perez şi mecanicul Angel Gomez, care vor completa echipa tehnică formată din antrenorul principal al secţiei, Răzvan Jugănaru, şi team managerul Cătălin Sprînceană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.