Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul Amphan face ravagii în India şi Bangladesh: 15 persoane au murit și mii de locuințe au fost distruse

debbie ciclon

Ciclonul Amphan, una dintre cele mai severe furtuni care a lovit Asia de Sud în ultimii ani, a provocat moartea a cel puţin 15 persoane, autorităţile din India şi Bangladesh fiind nevoite să evacueze peste 3 milioane de locuitori, au precizat joi oficiali locali, potrivit DPA.

Amphan a provocat distrugerea a mii de locuinţe, a dezrădăcinat copaci şi a dus la inundaţii severe, autorităţile făcând eforturi să lanseze operaţiunile de salvare în plină pandemiei de coronavirus care afectează ambele ţări, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Avertisment SUMBRU: 'Europa trebui să se pregătească pentru al doilea val de coronavirus. Nu este momentul să vă relaxaţi complet'

Statul indian Bengalul de Vest (în est) a fost cel mai afectat de furtuna care a lovit teritoriile de coastă miercuri seară fiind însoţit de ploi torenţiale şi de viteze ale vântului de până la 185 de kilometri pe oră.

Amploarea pagubelor a devenit evidentă joi dimineaţă după ce televiziunile au prezentat imagini din capitala statului, Calcutta, în care puteau fi văzute pagube semnificative la infrastructură, autovehicule răsturnate şi stâlpi de electricitate doborâţi.

Cel puţin 12 persoane au decedat pe teritoriul acestui stat în urma prăbuşirii unor locuinţe sau a căderilor de arbori care au dus la pene de curent în multe regiuni, a declarat miercuri seară ministrul-şef al Bengalului de Vest, Mamata Banerjee. O altă persoană şi-a pierdut viaţa în statul învecinat Orissa.

Citește și: PARADOX. Secretat de stat în Ministerul Sănătăţii: În plină pandemie, în România au murit mai puţini oameni decât în anii precedenţi

Ciclonul a ajuns şi în Bangladesh, unde au fost raportate alte patru decese în accidente similare. Furtuna a adus cu sine vânturi cu viteze de până la 80 de kilometri pe oră şi va scădea în intensitate până joi după-amiază, a precizat Departamentul indian de meteorologie.

''Multe regiuni sunt devastate şi nu mai au provizii de apă. În satul nostru, totul a fost dărâmat de teribila furtună'', a declarat un localnic din apropiere de Digha, localitatea lovită de ciclon în momentul în care a atins ţărmul, pentru postul de televiziune NDTV adăugând că autorităţile nu au anticipat severitatea furtunii.

Impactul ciclonului Amphan a fost mai grav decât cel al pandemiei de COVID-19, a spus Banerjee, care a susţinut că pagubele în urma furtunii se vor ridica la zeci de miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.