Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul polar periculos lovește România: principalele zone afectate

opiniatimisoarei.ro
viscol-sosea

Ciclonul polar periculos lovește România: principalele zone afectate

Un nou episod de iarnă lovește România. Un ciclon polar aduce ploi, ninsori și frig în toate regiunile.

„Așa cum arată și informarea meteorologică până la sfârșitul acestei săptămâni, dar cu siguranță cel puțin până la finele primei decade din luna decembrie, consemnăm fenomene de iarnă și un regim de temperaturi în special în zonele centrale și nordice, ușor mai coborât și apropiat de normalul termic în restul teritoriului", a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la Antena 3 CNN.

Regimul de temperaturi va fi scăzut, cu maxime care nu vor depăși 5-6 grade Celsius, cel mult posibil spre 8- 9 grade în zona litoralului, anunță meteorologii.

Specialistul ANM anunță că se vor înregistra fenomene de iarnă specifice datei din calendar și vorbim aici de precipitații în cea mai mare parte a țării. În zona montană înaltă vor predomina ninsorile și se va depune și strat de zăpadă, dar în același timp vor fi precipitații și în restul teritoriului. De asemenea, sunt posibile ninsori și în București.

Joi, 7 decembrie, vremea va fi predominant închisă, iar îndeosebi în estul și sud-estul țării, valorile termice diurne se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -1 și 5 grade, cu cele mai scăzute valori în jumătatea de nord a Moldovei, iar cele minime se vor situa între -4 și 2 grade. Temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare în zonele de munte și în cea mai mare parte a Moldovei, unde se va depune strat nou de zăpadă, mixte în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea, precum și în zona deluroasă din Banat și Crișana și mai ales ploi și lapoviță în rest. Izolat vor fi condiții pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, ce vor atinge viteze de până la 40…50 km/h pe litoral. Pe arii restrânse se va forma ceață.

București

În București, valorile termice vor scădea față de ziua precedentă, astfel că temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -2…0 grade. Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații mixte, apoi seara și noaptea vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri, 8 decembrie, se face și mai frig

Vremea va fi rece pentru această dată în Moldova, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie. Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul zilei, doar pe spații mici îndeosebi în sudul Transilvaniei și al Crișanei, în Banat, Muntenia și Oltenia vor fi precipitații slabe mixte; începând de seara, aria precipitațiilor se va extinde în sud-estul teritoriului și se vor semnala ninsori sau lapoviță în Bărăgan și sudul Moldovei și în Dobrogea, iar pe litoral și în deltă predominant ploi. Izolat vor mai fi condiții de polei.

La munte, conform ANM; pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări temporare în regiunile sud-estice unde vor fi viteze în general de 45…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 6 grade, iar cele minime între -7 și 0 grade, ușor mai ridicate pe litoral până spre 1…2 grade. Mai ales noaptea, local în vest și centru și izolat în rest, se va forma ceață.

În Capitală, trecător vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.