Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ciclonul tropical Kirrily, inclus în categoria furtunilor 'severe' în timp ce se apropie de coastele Australiei

bloomberg.com
taifun-furtuna-vreme-ciclon

Ciclonul tropical Kirrily, inclus în categoria furtunilor 'severe' în timp ce se apropie de coastele Australiei

Un ciclon tropical care se află în largul coastelor din nordul Australiei a fost inclus în categoria furtunilor "severe" joi, cu doar câteva ore înainte să atingă uscatul în proximitatea Marii Bariere de Corali, devenind cel de-al doilea ciclon care se abate asupra acestei regiuni începând din luna decembrie 2023, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de Meteorologie din Australia, ciclonul tropical Kirrily va atinge zona de coastă lângă staţiunea turistică Townsville în noaptea de joi spre vineri, aducând cu sine vânturi care vor atinge viteza de 165 km/h.

Ploile intense care însoţesc ciclonul ar putea cauza inundaţii periculoase în regiunile traversate de furtună, iar persoanele care locuiesc la 100 de kilometri distanţă de coastele din nordul şi sudul oraşului Townsville ar trebui să se refugieze în zone sigure, au adăugat meteorologii australieni.

Prim-ministrul din statul Queensland, Steven Miles, a declarat joi, înainte ca furtuna să fie catalogată ca fiind "severă", că localnicii ar trebui să se pregătească pentru posibilitatea de a rămâne fără electricitate timp de mai multe zile. Miercuri, el a anunţat că 100 de angajaţi suplimentari din echipele de urgenţă au fost trimişi în acea zonă.

Furtunile de categorie 3 sunt cu două trepte mai jos faţă de cel mai periculos nivel posibil - 5 - şi pot distruge parcuri de rulote, precum şi culturi agricole şi copaci.

Cea mai recentă avertizare de furtună emisă de Biroul de Meteorologie din Australia intervine la aproximativ o lună după ce ciclonul tropical Jasper a provocat distrugeri importante în regiune.

Aeroportul din Townsville a fost închis joi, iar evenimentele publice programate pentru a celebra vineri Ziua Australiei au fost anulate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.