Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creșterea industriei extractive a ridicat cifra de afaceri din industrie cu 5,7%

industrie1

Cifra de afaceri din industrie a crescut în primele nouă luni din 2019 cu 5,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită creşterii industriei extractive (+14,2%) şi industriei prelucrătoare (+5,5%), informează Institutul Naţional de Statistică, informează Agerpres.

Citește și: Vodafone România a înregistrat venituri de 232 de milioane de euro în trimestrul încheiat la 30 septembrie 2019

Pe marile grupe industriale, creşteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în industria bunurilor intermediare (+8,4%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,6%), industria bunurilor de capital (+5,0%), industria energetică (+3,7%) şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%), potrivit cifrelor publicate de INS.

În luna septembrie 2019, comparativ cu luna precedentă, cifra de afaceri din industrie a crescut pe total cu 12,0%, ca urmare a creşterii cifrei de afaceri înregistrate în industria prelucrătoare (+12,2%) şi în industria extractivă (+6,1%).

Pe marile grupe industriale, au înregistrat creşteri industria bunurilor de capital (+26,5%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,7%), industria bunurilor intermediare (+9,2%), industria bunurilor de uz curent (+2,2%) şi industria energetică (+0,5%).

Raportat la aceeaşi lună din 2018, în septembrie 2019, cifra de afaceri din industrie a crescut pe ansamblu cu 5,2%, ca urmare a creşterii înregistrate în industria extractivă (+16,3%) şi în industria prelucrătoare (+4,9%).

Pe marile grupe industriale, au înregistrat creşteri industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,4%), industria bunurilor intermediare (+9,1%), industria bunurilor de uz curent (+7,1%) şi industria bunurilor de capital (+2,1%), în timp ce industria energetică a scăzut cu 3,3%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.