Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifre FABULOASE - BEC spune câte MILIOANE de români au votat DA la ambele întrebări de la referendum

captura video
iohannis vot

La referendumul pe Justiţie, conform datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC) după numărarea a aproximativ 85% dintre voturi, 5.074.887 persoane au votat "Da" la întrebarea nr. 1 şi 4.999.656 au spus "Da" la întrebarea nr. 2, conform Mediafax.

Potrivit datelor BEC, la referendumul pe teme de justiţie, din 627.2391 numărul participanţilor, 5.074.887 de răspunsuri au fost favorabile întrebării referitoare la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

Citește și: DEMISIE BOMBĂ în PNL - Un primar a renunțat la funcție, după ce a câștigat alegerile

De asemenea, la întrebarea privind interzicerea adoptării OUG în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, 4.999.656 de răspunsuri au fost favorabile.

Numărul persoanelor înscrise în lista de duminică pentru referendum a fost 15.214.525.

Numărul voturilor exprimate cu „Nu” pentru prima întrebare este de 867.137, în timp ce pentru a doua întrebare este de 838.630. Numărul participanților care au votat în cadrul referendumului pentru prima întrebare este de 627.2391 votanți, iar pentru a doua 6.167.379.

La prima întrebare au fost 330.367 de voturi nule, iar la cea de-a doua, 329.093.

La referendumul de duminică cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin "Da" sau "Nu" cu privire la întrebările: 1. ''Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?'' 2. ''Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?''

Potrivit legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

De asemenea, rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.