Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CIFRE RECORD la Bursa de Valori Bucureşti: creştere cu 42% a profitului în primele trei luni ale anului!

bursa

Profitul net consolidat obţinut de Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în primul trimestru al acestui an, de 4,03 milioane lei, a avansat cu 42% faţă de rezultatul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut (2,83 milioane lei), rezultat obţinut în proporţie de 93% din segmentul de tranzacţionare al grupului, arată raportul publicat miercuri de BVB, anunţă News.ro.

De asemenea, veniturile operaţionale ale Grupului BVB au înregistrat o creştere cu 29% în primele trei luni ale anului faţă de perioada similară a anului 2017, până la un nivel de 11,9 milioane lei, de la 9,19 milioane lei în trimestrul I 2017, creştere determinată în principal de creşterea valorii totale a tranzacţiilor derulate pe pieţele BVB.

Veniturile generate de BVB, reprezentând segmentul de tranzacţionare al grupului, au fost de 8,13 milioane lei în primul trimestru al acestui an (excluzând tranzacţiile intragrup), în creştere cu 35% faţă de primul trimestru al anului 2017 (6,03 milioane lei).

Veniturile din segmentul de post-tranzacţionare ale primului trimestru al anului 2018, respectiv 2,64 milioane lei (excluzând tranzacţiile intra-grup), au crescut cu 17% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017, pe fondul creşterii activităţii de tranzacţionare a BVB, care a generat o majorare cu peste 31% a veniturilor din decontare locală, precum şi a creşterii cu 11% a veniturilor din admiterea şi menţinerea participanţilor la sistemul de compensare-decontare şi al custozilor.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a încheiat primul trimestru cu o creştere de 12,4% a indicelui BET, principalul indice al pieţei de capital locale care include cele mai tranzacţionate 13 companii, după ce la jumătatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani. Creşterea înregistrată de bursa de la Bucureşti este cea mai mare din rândul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană, potrivit datelor Reuters, în condiţiile în care doar nouă pieţe europene au avut indicii principali pe plus după primele trei luni ale anului.

Activitatea de tranzacţionare a înregistrat o creştere semnificativă în primul trimestru din 2018. Valoarea totală a tranzacţiilor realizate pe toate pieţele a depăşit 3,7 miliarde lei, în creştere cu 30% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior.

Pe piaţa reglementată au fost realizate tranzacţii cu acţiuni de 3,52 miliarde lei. Valoarea medie zilnică a fost de 53,68 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de primul trimestru al anului anterior. Capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a depăşit 21,5 miliarde euro la finalul lunii trecute, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB s-a apropiat de 39 miliarde euro în ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii martie.

Piaţa din România a înregistrat un avans important în primul trimestru, indicele BET indicând un randament de 12,43%, cea mai mare apreciere din UE.

”Performanţa vine în măsura în care învestitorii se aşteaptă la randamente ale dividendelor similare cu cele din anul precedent”, arată raportul BVB.

Pieţele financiare internaţionale au înregistrat o corecţie uşoară în primele trei luni ale anului pe fondul temerilor privind un război comercial şi a îngrijorărilor privind un trend mai accelerat de creştere a ratelor de dobândă din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.