Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifrele care bagă SPAIMA în români - Pacienții care vin la acest spital riscă să moară sau să plece acasă și mai bolnavi

tion.ro
chirurgi operatie

Date absolut infricoșătoare vin de la unul din cele mai mari spitale din România. Pacienții care se internează aici riscă să moară sau să plece și mai bolnavo.

Directoarea Spitalului Universitar din București, Adriana Nica, a declarat că de la 1 ianuarie 2018 până la 1 august, în unitatea pe care o conduce au fost raportate peste 570 de infecții nosocomiale, din aproape 30.000 de bolnavi tratați, scrie Mediafax.

„Există un departament special la nivelul Spitalului Universitar, cu specialiști în epidemiologie, care fac controale permanent, conform unui plan zilnic, săptămânal, lunar, trimestrial, pentru a identifica zonele cu risc și pentru a lua măsuri să limităm răspândirea unor bacterii, dacă acestea se constată că sunt prezente într-un anumit loc”, a declarat, duminică, Adriana Nica, directoarea SUUB, în contextul în care în luna august s-a descoperit o bacterie într-un filtru la o sală de operație.

„Era o bacterie care a fost identificată pe un filtru, dintr-un spălător, dintr-o sală de operație dedicată operațiilor cronice. A fost perioada dedicată zilelor libere, începând cu 15 august, iar când se presupunea că trebuie să înceapă activitatea în sala respectivă, s-au recoltat probe, așa se face de fiecare dată. S-a identificat bacteria, s-a luat măsura închiderii acelei săli, tocmai pentru a nu răspândi bacteria și nu s-a operat timp de o săptămână”, mai susține Nica.

Potrivit șefei SUUB, bacteriile există în toate spitalele mari din lume, sugerând faptul că infecțiile nosocomile sunt inevitabile.

„Bacteriile există. Un pacient aflat într-o stare critică, la terapie intensivă, și necesită intubație și ventilație mecanică, în toate cărțile de terapie intensivă scrie că în 48 de ore apare pneumonia asociată ventilației mecanice. Da, este considerată o infecție nosocomială, dar este un rău care apare, însă trebuie să salvăm viața bolnavului, și preferăm să-l ținem intubat și să facem profilaxie pentru respectivele bacterii, care știm cu precădere că pot ajunge să determine o pneumonie, și să salvăm bolnavul”, a mai precizat Nica.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

Directoarea Spitalului Universitar a pezentat și un raport al infecțiilor asociate actului medical (infecțiile nosocomiale) depistate în această unitatea medicală.

„Până la 1 august 2018, de la 1 ianuarie 2018, au fost raportate peste 570 de infecții asociate actului medical, din aproape 30.000 de bolnavi tratați”, a mai declarat Adriana Nica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.