Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Japonia vor avea, pentru prima dată în istorie, un cimitir: 20 de locuri au fost deja rezervate

TWITTER
cimitir

Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române în Japonia anunță înființarea și organizarea unui cimitir ortodox cu îngropare, disponibil pentru toți membrii Bisericii Ortodoxe, indiferent de apartenența lor jurisdicțională sau etnică.

Demersul reprezintă o necesitate, dar și o mărturisire de credință în acel areal, având în vedere practicile seculariste ale incinerării sau înhumării la copac, de sorginte budistă, scrie basilica.ro.

”Dorim cu tot dinadinsul să păstrăm nealterată predania și învățătura Bisericii Ortodoxe și să avem posibilitatea ca și aici, în Japonia, trupul să meargă acolo de unde și-a luat ființă, până la obșteasca Înviere”, adică în pământ, subliniază reprezentanul Patriarhiei Române în Japonia, Preotul Daniel Corîu, scrie basilica.ro.

Astfel, în localitatea Minami-Alps din prefectura Yamanashi, cu sprijinul Asociației Doritorilor de Înhumare și în colaborare cu Templul Fuji, se va construi și organiza Cimitirul Ortodox ,,Sfânta Treime”, având un număr de aproximativ 100 de locuri, cu posibilitate de extindere, întrucât 20 dintre locuri au fost deja rezervate.

Ne dorim ca prin acest proiect să dăm o mărturie de credință în Japonia, astfel încât în mentalitatea socială să nu se cunoască doar cazul religiei musulmane ca fiind singura care dorește înhumarea, ci să se audă și dorința Bisericii Ortodoxe de a avea aceeași practică, din rațiuni teologice și doctrinare, ca una care urmează într-un totul lui Hristos – capul și temelia acesteia, a subliniat părintele Daniel.

În cadrul cimitirului se dorește și amplasarea unei capele din lemn. Cei care doresc să doneze pentru proiect ori să achiziționeze locuri de veci o pot face direct pe site-ul Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.