Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii digeră greu forțarea demisiei lui Sorin Cîmpeanu (Stenograme)

pnl umbra

Demisia fostului ministru al Educației a împărțit părerile în rândul liberalilor, potrivit stenogramelor unei discuții între liderii PNL, publicate de Digi24.

„Vă mulțumesc, rămânem și construim împreună. Eu nu mă pricep la demolat cu ranga și barosul, dar sunt alături de oricine știe să mânuiască o mistrie”, le-a spus fostul ministru, Sorin Cîmpeanu colegilor săi din partid, în urma demisiei, potrivit unor stenograme publicate de Digi24.

Potrivit sursei citate, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, vede demisia drept înfrângere.

„Nu e vorba doar de Cîmpeanu sau ministerul Educației. Cineva vrea ca mesajul moralist justițiarist de tip iacobin inchizitorial să domine din nou spațiul public. Este o greșeală plecarea din Guvern și o înfrângere pentru noi. Asta nu face decât să pună țintarul pe liderii noștri”, ar fi spus Rareș Bogdan în cadrul discuțiilor din PNL.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a mulțumit fostului ministru pentru „sprijinul constant pentru autoritățile publice locale”, în timp ce un alt membbru PNL, Daniela Câmpean a susținut că „e nevoie de mai multă solidaritate cu cei care își asumă inițiative curajoase”.

„O campanie a USR, plătită masiv în online”

Potrivit sursei citate, în discuție intră și Pavel Popescu, care are însă o părere diferită față de colegii săi. „A fost o campanie furibundă a USR plătită masiv în online pe subiect”, a susținut Popescu.

În același timp, Iulian Dumitrescu și-a exprimat părerea de rău pentru demisie, iar liderul liberal Gheorghe Flutur i-a transmis mulțumiri fostului ministru pentru tot ce a făcut pentru învățământul românesc.

Premierul Nicolae Ciucă nu a intervenit în discuție, mai relatează sursa citată.

Demisia ministrului Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, la patru zile de la izbucnirea unui scandal de plagiat.

Ministrul Educației a susținut, ulterior acuzațiilor, într-o conferinta de presă, că articolul are scopul de a bloca legile educației.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ”, a transmis Sorin Cîmpeanu în momentul demisiei.

Interimatul de la Educație, preluat de ministrul Sebastian Burduja

Preşedintele a semnat, vineri, decretele prin care se constată încetarea mandatului de ministru al lui Sorin Cîmpeanu și preluarea interimară a Educației de către Sebastian Burduja.

„Mă onorează propunerea Prim-Ministrului României, Nicolae Ionel Ciucă, de a prelua ca interimar portofoliul de ministru al educației. Sunt recunoscător pentru încredere și conștient de provocări. Misiunea mea este să asigur funcționarea administrativă a Ministerului Educației pe perioada interimatului”, a transmis Burduja, ulterior preluării mandatului.

Cine ar putea prelua conducerea ministerului Educației

Pentru preluarea conducerii ministerului Educației, în PNL, sunt vehiculate trei nume, favorită fiind, Ligia Deca, o consilieră a lui Klaus Iohannis.

O a doua variantă este Monica Anisie, iar a treia este Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, mult timp membră a Comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Noul șef interimar de la Educație a precizat că „nicio reformă nu e simplă. Nicio schimbare de paradigmă nu e acceptată de toată lumea. Dar toate acestea trebuie făcute, iar fără România Educată nu poate exista România Viitorului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.