Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci adevăruri crude despre PSD din gura ‘Câinelui de pază’ Constantin Niță

niță_constantin_psd

Consiliul Național al PSD se va reuni, marți, la Parlament, într-o ședință în care actualul președinte Rovana Plumb va fi înlocuit cu unul dintre cei mai vechi lideri de organizații județene din România, deputatul Constantin Niță.

O voce discretă în spațiul public, cu apariții rare și lapidare, Constantin Niță conduce fără întrerupere, de aproape 20 de ani, organizația județeană PSD Brașov. Niță a fost vicepreședinte național PSD sub conducerea lui Victor Ponta și a fost susținut de partid în Guvern. În 2012 Niță a devenit ministru delegat pentru energie in Guvernul Victor Ponta 2 și dupa ruperea USL și ieșirea PNL din Guvern, Niță a ajuns ministru al Economiei în Guvernul Ponta 3.

Într-una din puținele sale apariții publice, cea de la Congresul PSD în care a candidat împotriva lui Valeriu Zgonea pentru a doua funcție din ierarhia PSD, Constantin Niță a avut un discurs fulminant. Va prezentam 5 aspecte ridicate de Constantin Niță la Sala Palatului cu doar patru luni în urmă și care creionează un tablou deloc măgulitor pentru PSD. Niță a spus că vrea să fie "caine de paza al democratiei interne in partid" și a ridicat următoarele probleme:

1. In partid este liniste, poate chiar prea multa liniste, sondajele ne arata o usoara crestere ceea ce nu-i putin lucru dupa 3 ani de guvernare. In teritoriu atat cat am vazut eu colegii nostri isi fac datoria. Insa eu sunt nemultumit. Sunt nemultumit pentru ca nu vad directia spre care ne indreptam. Daca spun ca ne aflam intr-un moment greu nu vreau sa sperii, nu inseamna ca am pierdut puterea, ca avem un adversar puternic. Momentul greu vine din lipsa de perspectiva interna. Vreau sa ne intrbam sincer unde vrem sa ajungem in 10 ani, care este proiectul nostru pentru Romania? Proiectul politic al unui partid politic de talia PSD trebuie formulat in partid si inteles de toti cetateni tarii. Pe de alta parte, proiectul politic al partidului nu poate sa fie de genul Catavencu, adica Romania sa fie bine si tot romanul sa prospere. Orice partid poate spune asta, Basescu a spus asta. A fost mai bine?

2. PSD nu poate castiga niciun fel de alegeri fara Transilvania.

3. Ajungem la o intrebare mai veche care se refera la baza partidului nostru, acele segmente pe care partidul se va baza pe 10-20 de ani inainte. In afara de pensionari, unde este preocuparea noastra pentru tineri, meseriasi, mici intreprinzatori? Uitati-va la sondaje si la tendintele din acestea, vorbiti cu tinerii din metrou, care se duc la meci, care sunt in pauza la scoala: nu vor sa auda de politica si mai ales nu vor sa auda de PSD. Cum crestem baza partidului? Cum vom face managementul de resurse umane pentru cei care care ne vor inlocui? Succesul sau esecul ideilor de azi depinde de liderii pe care ii crestem si vor implementa acestei idei. Din pacate ne-am pierdut reperele si trebuie sa ne gandim serios: Cine suntem, ce ne uneste si ce valori vrem sa reprezentam in societatea romaneasca?

4. Un alt motiv pentru care candidez e incurajarea competitiei. Nu putem sa continuam sa mimam votul democratic in alegeri cu un singur candidat. Dle presedinte Dragnea, va spun cu prietenie si responsabilitate, candidand singur nu ati castigat. Sigur, nu este vina dumneavoastra ca nu s-au inscris si alti colegi, este vina noastra, a tuturor, dar in acest fel nu ne indreptam spre modernitate. Mai mult, nu producem motivatie si interes in randul propriilor membri. Trebuie sa avem din nou curaj sa ne asumam opiniile. Nu avem nevoie de Yes-men-i in partid, avem nevoie, dle presedinte, de oameni in partid care sa va spuna si atunci cand nu se poate ceva si trebuie sa ii apreciati pe cei care va spun ‘Nu’. Nu vreau liniste cu orice pret in PSD si mai ales cu pretul renuntarii la diversitatea opiniilor.

5. Azi in PSD daca faci parte dintr-un grup privilegiat nu conteaza experienta, nu e bine. Nu putem ajunge partidul formelor fara fond. Constat ca se raspandeste printre noi frica de a face parte din alt grup decat al sefului, nu cred ca e bine pentru PSD. Din pacate azi nu prea mai exista criterii sa urcam trepte in PSD, initiativa nu este incurajata si respectata. Este nevoie de toata lumea, trebuie sa fie un partid al tutuor generatiilor, nu doar al unora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.