Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cinci bărbaţi reţinuţi în două dosare de braconaj

braconaj

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi în ultimele zile în două dosare de braconaj, trei dintre ei fiind prinşi după ce s-au răsturnat pe câmp cu autoutilitara în care se aflau, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Într-un prim caz, agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Rociu au fost sesizaţi prin 112 că un paznic de vânătoare a observat în zona comunei Negraşi, pe fondul de vânătoare Mozacu, un autoturism din care mai multe persoane hăituiau vânat. Autoturismul a fost depistat pe un drum judeţean, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că şoferul, un tânăr de 22 de ani din Slobozia, se afla sub influenţa alcoolului.

În habitaclul autoturismului, poliţiştii au descoperit un câine din raza ogar, precum şi un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte.

"Din cercetări s-a stabilit că tânărul de 22 de ani, însoţit de un alt bărbat de 33 de ani, din Slobozia, precum şi de doi minori de 14 şi 15 ani, s-ar fi deplasat, în baza unei înţelegeri prealabile, unde, cu ajutorul unui câine din rasa ogar şi folosindu-se de un dispozitiv de iluminat pe timp de noapte şi de luminile autoturismului, ar fi hăituit vânat în scopul capturării", se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Cei doi suspecţi majori au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior faţă de ei a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.

În al doilea caz, un paznic de vânătoare a depistat mai multe persoane care hăituiau vânat dintr-o autoutilitară în zona comunei Izvoru, pe fondul de vânătoare Sitaru. Cercetările au fost preluate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, fiind întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de braconaj.

"Din cercetări s-a stabilit că (...) paznicul de vânătoare a observat autoutilitara pe raza fondului de vânătoare, iar conducătorul acesteia s-a răsturnat pe un teren agricol discuit, în încercarea de a fugi. Conducătorul autoutilitarei, de 47 de ani, precum şi unul dintre ocupanţi, de 23 de ani, au suferit leziuni uşoare, aceştia fiind însoţiţi de un alt tânăr de 23 de ani, şi cu un bărbat de 39 de ani, toţi din Popeşti. În autoutilitară au fost descoperite şi două dispozitive de iluminat pe timp de noapte, trei câini din raza ogar şi un exemplar de vânat din specia iepure, care au fost ridicate de poliţişti", se arată în comunicat.

Bărbaţii de 47, 23 şi 39 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.